Aanpassingen naar aanleiding van de gewijzigde Corona maatregelen per 1 juli 2020.

Trainingen

Wat het bestuur betreft zouden we weer terug kunnen naar de trainingstijden van voor 13 maart. Tijdens de training is de 1,5 meter regel komen te vervallen. Tijdens wachten en direct na de training geldt deze weer wel.

De tijden moeten de coördinatoren met elkaar bespreken. Wat ons betreft vanaf komende week 6 juli, indien dit door de naderende vakanties nog niet mogelijk zijn dan vanaf 17 augustus.

 

Kantine

Hier zijn met name voor de kantine nog wel de nodige regels. Helaas is onze kantine te klein om deze binnen de 1,5 meter te gebruiken. Tot 1 september blijft deze gesloten. Uiteraard wel open voor EHBO-spullen.

Voorafgaand aan de training mag er wel door 1 persoon een kan Thee gezet worden. De thee wordt na de training buiten geschonken en opgedronken.

In de kantine staat straks 1 bloktafel met een paar stoelen op 1,5 meter afstand. Deze zijn bedoeld voor bijvoorbeeld een trainersoverleg.

 

Kleedkamers en Toiletten

Kleedkamers en douches mogen weer open met de 1.5 meter regel. 1 heren en 1 dames kleedkamer zullen dan beschikbaar zijn, In beide kleedkamers is een toilet aanwezig en de atleten kunnen hier ook hun spullen kwijt (dus niet in de kantine).

 

Ouders en belangstellende langs de lijn

Dit is weer toegestaan op voorwaarde dat zij zich aan de 1,5 meter regel houden. Wanneer men wil zitten zullen zij zelf een klapstoeltje mee moeten nemen.

 

Krachthonk

Het krachthonk wordt voorlopig alleen opengesteld op maandag en vrijdag avond van 19:00 uur tot en met 20:00 uur. Maximaal 4 personen tegelijk op 1,5 meter afstand en Alle ramen en deuren staan open voor goede ventilatie. Na gebruik worden de materialen weer schoongemaakt. Voor verdere vragen bij onze krachthonk specialist Danny Roukema.

 

Clubkampioenschappen en Nea Cross

Deze staan gepland voor zondag 4 oktober en het zou leuk zijn om deze en de Cross van zondag 25 oktober door te laten gaan. Voor de clubkampioenschappen is inmiddels een eerste opzet gemaakt.

De dag wordt in drie delen gesplitst om zo inclusief publiek altijd onder de 250 personen te blijven en we geen triage hoeven toe te passen. Een (deel) wedstrijd duurt nooit langer dan 2 uur. 

  • 10:00 uur tot 12:00 uur pupillen
  • 12:30 uur tot 14:30 uur CD-junioren
  • 15:00 uur tot 17:00 uur B-junioren en ouder

De tussen tijden zijn wissel van groepen, pauze en wijzigen van kogelgewichten.

De onderdelen zijn altijd het sprintnummer, een 400 meter (vanaf de junioren in banen), verspringen met een bak aan beide zijden van de baan (dus geen twee bakken naast elkaar) en kogelstoten (twee bakken) en Mini en C-pupillen Balwerpen.

Publiek blijft aan de buitenkant de baan, eventueel met een of twee kijkvakken op het veld.

Kantine wordt een uitgifte punt van dranken e.d. met deurbeleid. Dit moet verder allemaal nog uitgewerkt worden.

Tevens moet er toestemming worden gevraagd bij de gemeente of Spurd.

 

Namens het bestuur van AV NEA

 

 


Eerdere mededelingen omtrent Corona:

Update Corona maatregelen - Gedeeltelijke versoepeling, 27 april

Update Corona maatregelen, 4 april

Update inzake Corona maatregelen, 22 maart

Geen trainingen en activiteiten tot en met 31 maart vanwege Coronavirus Covid 19, 12 maart

  

 

Blogs

 

Lust & Leven - Veron LustLust & Leven

Veron Lust over zijn leven als (ultra)loper en ontwikkelingshulp verlener
| Jun. 2022 | mrt.2022 | dec.2021 |

Volg ons op Twitter
Praat mee op Disqus
Volg ons op Facebook