Special Forces: voor extra sportaanbod

Mensen met een beperking of aan autisme verwante stoornissen raken door sportbeoefening fitter en sociaal vaardiger, zijn daardoor minder eenzaam en krijgen (meer) zelfvertrouwen. Sporten bevordert daarmee ook het voorbereiden op de arbeidsmarkt.

Special Forces heeft de doelstelling voor mensen met een autisme verwante stoornis of met een verstandelijke of lichamelijke beperking het sportaanbod bij reguliere sportverenigingen uit te breiden. Special Forces is een samenwerkingsverband van diverse Purmerendse sportverenigingen, Spurd en een aantal andere organisaties.

Special Forces atleten trainen iedere donderdag mee met de reguliere loopgroep van AV NEA Volharing. De trainingen starten om 19:30 uur en duren tot uiterlijk 20:45. Looptechnisch vindt er ondersteuning plaats van een ervaren looptrainer en er zijn altijd twee begeleiders voor de atleten aanwezig. Naast het inlopen, oefeningen om warm te worden, vindt er loopscholing plaats en kern training.

Het afgelopen jaar zijn er enorme vorderingen geweest bij deze atleten. Enkele van hen hebben inmiddels een keer een 5km gelopen en zijn daar zelf, terecht, heel trots op. Inmiddels gaan ze ook naar reguliere trimlopen in de omgeving, waar ook de nodige resultaten geboekt worden.

De motivatie van de atleten is erg hoog. De meeste slaan geen week over. Doordat de ze niet in een aparte groep trainen voelen ze zich opgenomen binnen de vereniging. Voor hun persoonlijke ontwikkeling zien we ook dat het lopen binnen een normale sportvereniging een positieve bijdrage levert aan alle atleten, van welke categorie dan ook.

 

 

Blogs

 

Lust & Leven - Veron LustLust & Leven

Veron Lust over zijn leven als (ultra)loper en ontwikkelingshulp verlener
| Mei 2024 | mrt.2024 | dec.2023 |