In drie weekenden van NK indoors in Apeldoorn zijn er vier medailles veroverd door drie NEA atleten.

In het eerste weekend van 8 en 9 februari verschijnen er drie NEA atleten aan de start, Anna Sjoukje Runia, Michelle Oud en Aimée Lovers. Op zaterdag weet Anna Sjoukje bij de 60m het goud in de wacht te slepen bij de meisjes junioren A in een nieuw PR van 7,57sec. Aimée wordt 5e in dezelfde finale. Michelle behaalt bij het verspringen een 6e plek.
Op zondag komen Anna Sjoukje en Michelle ook aan de start bij de 60m horden, waarbij beide dames in de finale belanden en Anna Sjoukje opnieuw een medaille mee naar huis mag nemen, dit keer een zilveren. Ze wordt 2e in 8,55 en Michelle behaalt de 8e plaats.

 

3xindoor2014

In weekend twee, 15 en 16 februari, reizen er vier NEA atleten af naar Apeldoorn voor een Nederlandse krachtmeting. Michelle Oud, meisje junioren A, voor de NK meerkamp en André Wort (M45)voor de 60m, Kees Meijer (M55) voor het polsstokhoogspringen en Uli Flucht (M50) voor het verspringen NK masters.
Op zaterdag is de beurt aan André, Kees en Uli. Als eerste is André aan de beurt, hij wordt 3e van z'n serie 60m en kwalificeert zich daarmee voor de finale, waar hij later op de ochtend als 5e in een tijd van 7,88 sec over de finish komt. Kees is de volgende die aan de slag gaat, op polsstokhoogspringen. Kees verdient met een hoogte van 2,92m een welverdiende 1e plek op het podium. Dan is het wachten op Uli, voor hem staat op het einde van de dag het verspringen op het programma. Met een sprong van 4,78m behaalt hij de 2e plek en dus ook een plek op het podium.
Op zondag mag Michelle zich van haar beste kant laten zien. En dat doet ze dan ook. Met een puntentotaal van 3.747 en 2 pr's op de 60m horden en kogelstoten, brengt ze zichzelf naar een goede 3e plek op het podium.

Als laatste weekend, 22 en 23 februari, is het de beurt aan de senioren dames en heren. Suzanne Williams, Anna Sjoukje Runia, Gaard van Vugt, Joren Tromp en Marvin Douma zullen NEA vertegenwoordigen dit weekend.
Als eerste noemen we Suzanne die in een evenaring van haar pr, 8,36 sec, een bronzen medaille verdient op de 60m horden. Op Marvin na, die tijdens de halve finale last van kramp kreeg, behalen alle atleten een finale: Anna Sjoukje op de 60m, waar ze 7e wordt. Gaard wordt ook 7e in de finale van de 60mh en Joren wordt net aan 4e op de 60m.

Alle medaille winnaars, van harte gefeliciteerd met jullie behaalde plakken. Op naar het zomerseizoen.

Op André, Kees en Uli na, zijn alle genoemde atleten naast lid te zijn van NEA ook onderdeel van het STAP team. Meer weten over STAP, kijk dan eens op hun website.

Alle uitslagen kun je op liveresults.nl terugvinden.

 

Van zowel Michelle als Anna Sjoukje kregen wij bovendien nog deze twee aardige e-mails binnen:

Mijn naam is Michelle Oud en ik ben atleet bij Stichting Topsport Atletiek Purmerend.

Ik stuur u dit mailtje om u te informeren over mijn prestaties bij het NK Indoor junioren en het NK Indoor meerkamp dat afgelopen weekenden heeft plaatsgevonden.

Op het NK Indoor junioren heb ik geen medailles gewonnen, maar heb ik wel bij elk onderdeel dat ik heb gedaan de finale gehaald.  Dit bleek een goede voorbereiding te zijn voor het NK Indoor meerkamp, want daar heb ik een bronzen medaille gewonnen!

Graag wil ik u namens mezelf, maar ook namens het hele STAP-team bedanken voor uw sponsoring, omdat u deze medaille mede mogelijk gemaakt heeft.

Ik ga kei hard trainen voor goud op het NK Meerkamp outdoor, en daarom hoop ik dat u ons in de toekomst wilt blijven steunen!


Sportieve groeten,
Michelle Oud

 

Mijn naam is Anna Sjoukje Runia en ik ben atleet bij Stichting Topsport Atletiek Purmerend (STAP). Ik ben 19 jaar oud en zit in de 5e klas van het Atheneum.

Mijn specialisatie is sprint en horden. Afgelopen maand waren er verschillende Nederlandse indoor kampioenschappen in Omnisport te Apeldoorn. Het begon met de NK junioren op 8 en 9 februari. Op de eerste dag heb ik goud behaald op de 60m sprint met een tijd van 7,57. Met deze tijd heb ik een top 10 plek behaald in de ranglijst allertijden bij de meisjes A.

Op de tweede dag heb ik een zilveren medaille gewonnen op de 60m horden met een tijd van 8,55. Afgelopen weekend was het NK senioren waarmee ik weer meedeed op de 60m sprint en 60m horden. Bij de 60m sprint heb ik in de finale een 7e plek behaald. Bij de 60m horden heb ik helaas op een paar duizendsten van een seconde  de finale net niet gehaald.

Namens het gehele team van STAP wil ik u bedanken voor uw bijdrage en hoop ik dat u ons in de toekomst wil blijven steunen.

Met sportieve groeten,
Anna Sjoukje Runia

 

 

 

Blogs

 

Lust & Leven - Veron LustLust & Leven

Veron Lust over zijn leven als (ultra)loper en ontwikkelingshulp verlener
| Apr 2020 | jan.2020 | nov.2019 |

Volg ons op Twitter
Praat mee op Disqus
Volg ons op Facebook