Zondag 5 januari: in de ochtend zijn er al diverse mensen bezig voor de koppelloop en nieuwjaarsreceptie; de (sta)tafels worden voorzien van kleedjes, de glazen worden klaargezet, het parcours wordt uitgezet en de vlaggen neergezet. Het beloofd een leuke, gezellige dag te worden, want het weer werkt al goed mee.

Rond 12.20 uur komen de eerste lopers aan en er wordt hier en daar al wat 'gelukkig nieuwjaar' geroepen en gekust. Om 13.00 uur zijn alle teams compleet en kunnen we beginnen. Eerst even uitleg over de koppelloop, waarna het parcours verkend wordt tijdens een rondje inlopen (met zo'n 75 man/vrouw/kind). Na het inlopen worden de koppels bekend gemaakt en gaan we van start met de categorie 'volwassenen' en 'kinderen', waarbij in beide categorieën 5 koppels zijn. Er is verteld dat er zelfs voor het eerste koppel een prijsje te verdienen valt, dus iedereen gaat enthousiast van start voor een kwartier koppellopen. De een gaat sneller dan de ander, maar de koppels blijven de rondjes lekker volhouden.

Na een kwartier zijn deze koppels klaar en is het de beurt aan de 'ouder-kind' categorie, waarbij 13 koppels zich van hun beste kant laten zien. Sommige papa's en mama's kunnen hun snelle kinderen bijna niet bijhouden, maar ze lopen als koppels dus ze blijven goed bij elkaar. Ook zij zijn na een kwartier klaar.
Allemaal hartstikke goed gedaan. We hebben met z'n allen de verbouwde baan officieel geopend. We horen hier en daar geluiden dat de verspringbakken niet meevielen en ook de hoogspringmathindernis was een heftige, sorry namens de organisatie ;-)
Dan nog de prijsuitreiking. In ieder geval krijgt iedereen (bijna iedereen, want we hadden echt niet gerekend op zoveel enthousiastelingen) een vaantje. Bij de categorie 'kinderen' is het koppel Eline Mast en Allisha Schouten met ruim 9 rondjes eerste geworden Bij de catagorie 'volwassenen' ging het bestuur, Ray Vletter, Wim Dekker, Fred van Wees en Jeroen Arensman, er met de prijs vandoor, ook na ruim 9 rondjes gerend te hebben. Bij de categorie 'ouder-kind' was het de familie Wilde, Laura, broer Tim (broer Roel was ziek) en vader Frank die de medaille omgehangen krijgen, met ruim 10 rondjes zijn zij de winnaar.
Daarna gaan we met z'n allen naar de kantine voor de nieuwsjaarsreceptie. Als we allemaal een drankje hebben, richt Ray (onze voorzitter) het woord tot ons. In het kort: het gaat goed met de vereniging, het ledenaantal is stabiel, we hebben een goeie groei bij de junioren gezien afgelopen jaar, we hebben een financieel gezond 2013 gedraaid en ook meerdere NK podiumplekken behaald. We gaan er met z'n allen een sportief 2014 van maken. Proost!
Tegen 16.00 uur verlaten de laatste gasten de kantine en kunnen we spreken van een geslaagd eerste sportieve evenement van 2014.

Er zijn veel leuke sportieve foto's gemaakt, je kunt ze hier bekijken.

 

 

 

Blogs

 

Lust & Leven - Veron LustLust & Leven

Veron Lust over zijn leven als (ultra)loper en ontwikkelingshulp verlener
| Apr 2020 | jan.2020 | nov.2019 |

Volg ons op Twitter
Praat mee op Disqus
Volg ons op Facebook