Blij dat ik afgelopen zondag een clubtraditie in ere heb gehouden. Vorig jaar had de wedstrijdorganisatie van NEA stralend weer geregeld, zondag waren we te gast bij AV Edam, maar ook daar was alles prima voor elkaar. De huldiging van de podiumatleten tijdens de clubkampioenschappen was dan ook weer letterlijk atleten “in het zonnetje zetten”.

Voor de prijsuitreiking stond gelukkig nog een massa publiek om de atleten met applaus voor hun prestaties te belonen. Podiumatleten (alle atleten die op een NK, officieus dan wel officieel) naar het podium zijn geroepen om een medaille te ontvangen, verdienen het om voor bijzondere prestaties even in de schijnwerper gezet te worden en wat extra aandacht te krijgen.

Vaak gaan deze prestaties aan de meeste leden voorbij, omdat er zij er simpelweg niet bij zijn. De club had voor een bos bloemen voor de atleten gezorgd, waarmee wij als vereniging willen laten zien dat deze prestaties op waarde worden geschat. Een paar woorden, een bloemetje en een applaus van allen is op zijn plaats als je je tot de besten van Nederland hebt weten te scharen. Het hele jaar door en vaak vele jaren achtereen is er door deze atleten veel tijd en energie gestoken in trainingen en wedstrijden. Zonder de inzet van trainers en van ouders die uren druk zijn om hun sportende jeugd kriskras door Nederland te karren naar trainingen of wedstrijden, zou het al helemaal niet lukken. Wat de sporters zich moeten blijven realiseren is, dat zonder vrijwilligers, trainers en ouders er geen vereniging bestaat, er niets te sporten valt en er dus geen medaille te winnen is!

Als vanouds is wat NK’s betreft (al dan niet officieus) 2013 gestart met de indoor C-, en D-spelen in de schitterende Omnisport-accommodatie in Apeldoorn. Helaas geen prijzen dit jaar, hopelijk volgend jaar wel. Wel twee bronzen medailles voor MjB Michelle Oud. “Onze” meerkampster won ze op de meerkamp “logisch hè” en met kogelstoten. In datzelfde stadion stond Sharona Bakker op het podium bij het NK voor senioren. Zij gaf NEA op de horden vleugels en spurtte naar een gouden medaille in een prachtige tijd. Door een hardnekkige blessure helaas geen deelname voor haar aan internationale wedstrijden of toernooien. Volgend jaar beter Sharona! Diezelfde dag won Suzanne Williams brons, ook op horden, en stond ze naast Sharona op het podium, twee clubgenoten bij elkaar.

Outdoor ging Michelle Oud als eerste naar het podium. Zij won op het NK-junioren in alweer Apeldoorn zilver op de meerkamp bij de MB met een puntentotaal dat een ruime verbetering van het clubrecord betekende. Later voegde zij daar nog een mooie bronzen medaille met de kogel aan toe tijdens de NK voor junioren in Eindhoven. Totaal dus maar liefst vier medailles voor Michelle en daarmee is zij grootverdiener bij onze club! Op datzelfde NK junioren in Eindhoven wist Anne Sjoukje Runia iedereen op de 100 meter horden voor te blijven en mocht zij op de hoogste trede een gouden medaille om haar nek laten hangen. Op dit onderdeel liep zij dit jaar een tijd van 13.84 seconde, nieuw clubrecord én 10e tijd allertijden, proficiat!

De masters gingen voor hun NK naar Epe. Kees Meijer won twee plakken, beiden brons, met de polsstok en hoogspringen. Uli Flücht mocht ook naar het podium om brons om de nek te krijgen voor zijn verspringprestatie. De master die “verreweg” het langste bezig is geweest voor zijn bos bloemen is Robert Boersma. De zoveelste Ultrarunner van NEA (moeten we eens wat organiseren??) en wat een prestaties. In mei liep hij in 24 uur op het WK in Steenbergen in totaal bijna 207 KILOMETER en werd tweede Nederlander!! Nogmaals zilver na “slechts” 100 KILOMETER op het NK Ultralopen te Winschoten, in iets meer dan 8 uur. Petje af en gefeliciteerd heren!

Tijdens de NK in het Olympisch Stadion te Amsterdam werden weer medailles gewonnen. Suzanne Williams won zeer knap een zilveren medaille op de 100 horden en Jorèn Tromp spurtte op de 200 meter naar brons.

Geen NK, maar toch zeker waard te vermelden; De mooiste podiumplaats voor onze pupillen A1-meidenploeg in de regiofinale van de pupillencompetitie in Edam!! Ook werden er hele beste (zelfs een zilveren voor Thyra) individuele plaatsen gehaald die goed waren voor een mooie medaille, super gedaan hoor meiden en jongens.

Internationale toppers lopen ook op de baan bij NEA. Wetend dat de eisen voor plaatsing voor toernooien steeds strenger worden mogen we daar best trots op zijn. Dit jaar werden er maar liefst drie atleten geselecteerd voor internationale (jeugd)toernooien. Anne Sjoukje Runia plaatste zich knap voor het Europees Kampioenschap voor Junioren dat dit keer in Rieti (Italië) werd georganiseerd. Suzanne Williams mocht zich meten met de beste Europese Neo Senioren in Tampere (Finland), beide op de 100 meter horden. Jorèn Tromp ging als lid van het 4x100 meter estafetteteam mee naar het WK te Moskou (Rusland) en deed met dit team verder mee aan meerdere internationale wedstrijden!

In totaal hebben acht atleten dertienmaal solo op een podium gestaan. 2013 was goed voor twee eerste plaatsen. Weer zijn jong en ouder, meisjes en jongens, op de lijst terug te vinden. Het medailleklassement staat hier onder. Mag het voor iedereen een bron van motivatie zijn voor volgend jaar. Niet alleen voor deze podiumtoppers. Ik hoop dat zij pupillen en andere atleten hiermee inspireren om hun voorbeeld te volgen. Voor al onze atleten en trainers; succes smaakt naar meer, ga door en op naar het volgend seizoen!

Eelco Schol

 

NK PODIUM ATLETEN 2013

Individueel:

Michelle Oud MB
Indoor 3e Meerkamp 3764 pnt Apeldoorn 10-02-2013
Indoor 3e Kogelstoten 13.21 m. Apeldoorn 23-02-2013
Outdoor 2e Meerkamp 4992 pnt Apeldoorn 19/20-05-2013
Outdoor 3e Kogelstoten 13.21 m. Eindhoven 29-06-2013
Anna Sjoukje Runia MA
Outdoor 1e 100 mh. 13.87 sec. Eindhoven 30-06-2013
Suzanne Williams D
Indoor 3e 60 mh. 8.36 sec. Apeldoorn 17-02-2013
Outdoor 2e 100 mh. 13.37 sec. Amsterdam 21-07-2013
Sharona Bakker D
Indoor 1e 60 mh. 8.11 sec. Apeldoorn 17-02-2013
Joren Tromp M
Outdoor 3e 200 m. 21.07 sec. Amsterdam 21-07-2013
Robert Boersma HM
Outdoor 2e 24 uur 206,41 km. Steenbergen 11/12-05-2013
Outdoor 2e 8.00.37 uur 100km Winschoten 14-09-2013
Kees Meijer HM
Outdoor 3e Polsstokhoog 3.00 m. Epe 08-06-2013
Outdoor 3e Hoogspringen 1.44 m. Epe 08-06-2013
Uli Flücht HM
Outdoor 3e Verspringen 4.78 m. Epe 08-06-2013

 

Ploegen: Helaas.......

 

Blogs

 

Lust & Leven - Veron LustLust & Leven

Veron Lust over zijn leven als (ultra)loper en ontwikkelingshulp verlener
| Apr 2020 | jan.2020 | nov.2019 |

Volg ons op Twitter
Praat mee op Disqus
Volg ons op Facebook