NEA kantine make-over

Eindelijk na maanden vooruitdenken, ideeën opdoen en jeukende handen was het woensdag 29 augustus het dan echt zover....!! De kantine zou van binnen eens grondig aangepakt worden om er wat meer licht, structuur en wat mildere kleuren in te krijgen.

Denise, Ties en ik liepen met een aardige boodschappenlijst om 9.30 in de Praxis heerlijk te shoppen! Altijd leuk met andermans geld nietwaar!?!?!? Om 10.00 hebben we alles uit de kantine gehaald, wat een uitdragerij....

Om 11.00 kwamen de hulptroepen en zijn we begonnen... De muren werden allemaal wit, de radiatoren, de kap boven de bar en de vensterbanken ook. De televisiekast werd van vuurrood naar lijkwit zeg maar ...! Met de nodige drankjes, broodjes en een bakkie soep, konden we na de lunch weer verder, we hadden niet verwacht dat we al zover zouden komen, maar .... nu wilden we ook door!

Tot verbazing van wat hulpouders werden de tegels waar dat ellendige vieze kleed op lag compleet aan gruzelementen geslagen (bedankt Mike!) en hebben we de vloer netjes opgelost met een mooi stuk zeil waar nu de voetbaltafel op staat te pronken!

Eerst alles uit de kantine Ook de radiatoren zijn geschilderd Kozijnen, vensterbanken en achter de radiatoren 

Kozijnen, vensterbanken en achter de radiatoren Onze unieke muurschildering is natuurlijk bewaard gebleven Het nodige schoonmaken voor het schilderen

Versleten plavuizen vervangen

Alle foto's zullen opnieuw worden opgehangen met een mooie blauwe lijst erom en we hopen eerdaags ook een 2 en 3 zitsbankstel (het liefst blauw leer/letherlook, is wel zo hygiënisch) te gaan scoren dan kan de andere, inmiddels niet meer zo frisse, bank eindelijk weg. Dus als iemand weet hoe we aan een ander bankstel kunnen komen (graag voor zo min mogelijk euries) dan horen wij dat graag!

Rond 17.00 uur kwamen de "verse" hulptroepen en gingen we door. De ouders die bij de pupillentraining keken moesten buiten blijven!! Of komen helpen :-) Alles is inmiddels geschilderd, op nog een paar plekken na, die moeten voor een tweede keer, maar wat een werk hebben we met z'n allen verzet: GRANDIOOS!!! We kregen alleen maar meer energie van deze metamorfose en het is dat de kids naar huis moesten, anders hadden we nog langer gebleven! Tijdens de training is alles weer binnen gezet op met behulp van wat sterke vaders, en hebben sommige meubelstukken een nieuwe plek gekregen. Je kunt dus wel stellen dat we een "nieuwe" kantine hebben! Het ziet er frisser, ruimer en vooral lichter uit. De laatste puntjes moeten nog op de I gezet worden, maar dat gaat helemaal goed komen! Ik hoop dat als jullie de kantine instappen, genieten van deze opfrisbeurt en denken aan die mensen die geheel vrijwillig wat uurtjes ervoor over hebben gehad om dit waar te maken!!

Ik wil daarom iedereen bedanken die deze dag heeft meegeholpen, zonder jullie hulp waren we nooit zover gekomen, heel erg bedankt!

Klusgroetjes met de nodige spierpijn,
Irene Bakker

 

Blogs

 

Lust & Leven - Veron LustLust & Leven

Veron Lust over zijn leven als (ultra)loper en ontwikkelingshulp verlener
| Sep. 2022 | jun.2022 | mrt.2022 |

Volg ons op Twitter
Praat mee op Disqus
Volg ons op Facebook