NLDoet 2012Zaterdag 17 maart j.l. was het een drukte van belang op de baan. Die dag was namelijk aangewezen als klus-dag in het kader van Nederland Doet.

De NEA klussers konden deze bijzondere dag rekenen op ondersteuning en hulp van het voltallige college van B&W Purmerend, die ook in het kader van NL-Doet hun steentje bijdroeg.

Onder goede weersomstandigheden werd vol overgave begonnen aan de verschillende klussen, die uiteen liepen van veegwerkzaamheden tot schilderen en van opruimen tot grond omploegen.

 

 

Het belangrijkste doel was het zomerklaar maken van de baan, zodat op 1 april de jaarlijks goedbezochte openingswedstrijd zonder problemen gehouden kan worden.
De sfeer zat er al snel goed in en terwijl de loopgroepen, waaronder zo'n 80 deelnemers van Start to Run, bezig waren met hun training, werden de handen flink uit de mouwen gestoken door het klus team. De over en weer aanmoedigingen waren zeer stimulerend. Er waren diverse klussen benoemd die gedaan konden worden:

Materiaalhok (garage) flink opgeruimd.
Oude werpsperen uitgefaseerd en recycled tot afzettingsmateriaal.
Een gedeelte van de boeidelen van het clubgebouw afgeschuurd en gegrond.
Verspringkbakken omgeploegd.
Verspringaanlopen gereinigd.
Afzetbalken geschilderd.
Kogelbalken en belijning geschilderd.
Ramen zemen in de kantine.
Kleedkamer 4 opgeruimd
Aantal kleinere klusjes zoals reparaties etcetera.

 

NL-Doet 2012: Start
Starten maar!
NL-Doet 2012: Briefing
Briefing
NL-Doet 2012: Groep
Groepsfoto
NL-Doet 2012: Kogelbalk
Witte kogelbalk
NL-Doet 2012: Verspringbak
Verspringbak

Tijdens het werk werden natuurlijk ook allerlei zaken rondom Purmerend in het algemeen en atletiek in het bijzonder doorgenomen. Bij de informele lunch konden we ook de groep topsporters (de Stap-groep) voorstellen, waarbij de indrukwekkende prestaties van deze groep de revue passeerden. Natuurlijk was de WK deelname van Sharona Bakker hierbij het hoogtepunt.

Er was ook aandacht van de pers. RTV Purmerend maakte filmopnames en nam interviews af met raadsleden en Nea bestuursleden. Ook het Noord-Hollands Dagblad en een aantal andere media waren vertegenwoordigd.

Na de lunch zijn alle klussen nog afgerond, waarbij sommigen schijnbaar niet van ophielden wisten.
Al met al een zeer geslaagd initiatief en voor herhaling vatbaar. Niet alleen in het kader van NL Doet, maar ook over enige tijd weer; Vooral aan het clubgebouw kan nog een hoop werk gedaan worden.


NL-Doet 2012: Kleedkamer 4
Kleedkamer 4
NL-Doet 2012: Lunch
Lunch
NL-Doet 2012: Stapgroep
Top atleten
NL-Doet 2012: Saucony sponsort!
Saucony shirt sponsoring!
NL-Doet 2012: Bestuur doet!
Bestuursleden doen!

 

2012-NLDoet-Oorkonde
Het team werd verder nog geholpen door enkele jeugdleden.
Materiele sponsoring was er door De Wolf verf & wand, Praxis Purmerend, Saucony en natuurlijk NLDoet.nl.

 

 

 


 

Naschrift van de voorzitter:

Beste vrijwilligers, college van B&W en leden,

Door jullie inzet is er gisteren een enorme berg werk verzet: De garage is geschilderd, de afzetten op de verspringaanlopen zijn gemarkeerd, het opslaghok is weer begaanbaar, stootbalk en linten in de kogelbakken zijn weer herkenbaar als stootbalken en linten, de atleten weten zich weer verzekerd van een zachte landing in het zand na een sprong, de oude speren kunnen een tweede leven als rood gemarkeerde afzetting beginnen en de toeschouwers kunnen vanuit de kantine weer naar buiten kijken. Kortom, de baan is weer gereed voor een nieuw seizoen.

Door de grote groep lopers die er 's morgens was en door het voorstelrondje van de atleten van het STAP team tijdens de lunch is duidelijk geworden waarvoor we die inzet hebben gedaan: om via av Nea een plaats te kunnen geven aan zowel breedtesport als topsport in alle facetten van de atletiek in Purmerend.

Ik hoop dat ik namens iedereen spreek wanneer ik zeg dat ik de dag niet alleen heb ervaren als een heel productieve dag, maar bovenal als een heel gezellige dag.

Namens het bestuur van av Nea: Nogmaals hartelijk bedankt voor jullie inzet!

Met vriendelijke groet,


Ray Vletter
Voorzitter.

 

 

 


 

Blogs

 

Lust & Leven - Veron LustLust & Leven

Veron Lust over zijn leven als (ultra)loper en ontwikkelingshulp verlener
| Sep 2021 | jul.2021 | apr.2021 |

Volg ons op Twitter
Praat mee op Disqus
Volg ons op Facebook