Afgelopen weekeinde bereikte ons het trieste bericht, dat ons bestuurslid en Lid van Verdienste Bob Mulder is overleden. Bob was 67 jaar en laat drie dochters achter.

Bob was meer dan 30 jaar vrijwilliger bij onze atletiekvereniging.

(tekst gaat verer onder afbeelding)

Zoals zo veel vrijwilligers kwam Bob bij de vereniging omdat zijn drie dochters aan atletiek gingen doen. Bob was een handige man, en daardoor werd hij onze materiaalman. Alleen aan het vervoeren van de horden had hij een hekel. Enkele jaren heeft in het materiaalhok dan ook een omgebouwde Renault 4 gestaan “de Bobmobiel” waarmee hij de horden op zijn plaats kon brengen.
Later is Bob starter, scheidsrechter en wedstrijdleider geworden. Naast onze eigen wedstrijden ging hij ook het land in om bij andere verenigingen te assisteren. Dit was zijn grote hobby geworden. Bijna ieder weekend was hij hier mee bezig. Zijn sterke kant was dat hij een wedstrijd aanvoelde. Een pupillenwedstrijd is iets anders dan een kampioenschap voor senioren.
Bij de loopgroep was Bob ook een bekende. In de jaren dat wij aan de IJsselmeerestafette en RopaRun meededen, was Bob de man die met zijn caravan mee reed en de catering verzorgde. De gehaktballen zijn nog altijd berucht.
De laatste jaren was Bob ook voorzitter van de technische commissie en was de man die de contacten met trainers en gemeente onderhield.

De familie van Bob heeft een herdenkingspagina geopend waar je eventueel een bericht kunt achterlaten:
www.wijherdenken.nl/bob-mulder

Bob wij gaan je missen als persoon, maar ook voor alle inzet die jij met liefde voor onze vereniging hebt gedaan.

  

Aanpassingen naar aanleiding van de gewijzigde Corona maatregelen per 1 juli 2020.

 

Trainingen

Wat het bestuur betreft zouden we weer terug kunnen naar de trainingstijden van voor 13 maart. Tijdens de training is de 1,5 meter regel komen te vervallen. Tijdens wachten en direct na de training geldt deze weer wel.

De tijden moeten de coördinatoren met elkaar bespreken. Wat ons betreft vanaf komende week 6 juli, indien dit door de naderende vakanties nog niet mogelijk zijn dan vanaf 17 augustus.

 

Kantine

Hier zijn met name voor de kantine nog wel de nodige regels. Helaas is onze kantine te klein om deze binnen de 1,5 meter te gebruiken. Tot 1 september blijft deze gesloten. Uiteraard wel open voor EHBO-spullen.

Voorafgaand aan de training mag er wel door 1 persoon een kan Thee gezet worden. De thee wordt na de training buiten geschonken en opgedronken.

In de kantine staat straks 1 bloktafel met een paar stoelen op 1,5 meter afstand. Deze zijn bedoeld voor bijvoorbeeld een trainersoverleg.

 

Kleedkamers en Toiletten

Kleedkamers en douches mogen weer open met de 1.5 meter regel. 1 heren en 1 dames kleedkamer zullen dan beschikbaar zijn, In beide kleedkamers is een toilet aanwezig en de atleten kunnen hier ook hun spullen kwijt (dus niet in de kantine).

 

Ouders en belangstellende langs de lijn

Dit is weer toegestaan op voorwaarde dat zij zich aan de 1,5 meter regel houden. Wanneer men wil zitten zullen zij zelf een klapstoeltje mee moeten nemen.

 

Krachthonk

Het krachthonk wordt voorlopig alleen opengesteld op maandag en vrijdag avond van 19:00 uur tot en met 20:00 uur. Maximaal 4 personen tegelijk op 1,5 meter afstand en Alle ramen en deuren staan open voor goede ventilatie. Na gebruik worden de materialen weer schoongemaakt. Voor verdere vragen bij onze krachthonk specialist Danny Roukema.

 

Clubkampioenschappen en Nea Cross

Deze staan gepland voor zondag 4 oktober en het zou leuk zijn om deze en de Cross van zondag 25 oktober door te laten gaan. Voor de clubkampioenschappen is inmiddels een eerste opzet gemaakt.

De dag wordt in drie delen gesplitst om zo inclusief publiek altijd onder de 250 personen te blijven en we geen triage hoeven toe te passen. Een (deel) wedstrijd duurt nooit langer dan 2 uur. 

  • 10:00 uur tot 12:00 uur pupillen
  • 12:30 uur tot 14:30 uur CD-junioren
  • 15:00 uur tot 17:00 uur B-junioren en ouder

De tussen tijden zijn wissel van groepen, pauze en wijzigen van kogelgewichten.

De onderdelen zijn altijd het sprintnummer, een 400 meter (vanaf de junioren in banen), verspringen met een bak aan beide zijden van de baan (dus geen twee bakken naast elkaar) en kogelstoten (twee bakken) en Mini en C-pupillen Balwerpen.

Publiek blijft aan de buitenkant de baan, eventueel met een of twee kijkvakken op het veld.

Kantine wordt een uitgifte punt van dranken e.d. met deurbeleid. Dit moet verder allemaal nog uitgewerkt worden.

Tevens moet er toestemming worden gevraagd bij de gemeente of Spurd.

 

Namens het bestuur van AV NEA

 

 


Eerdere mededelingen omtrent Corona:

Update Corona maatregelen - Gedeeltelijke versoepeling, 27 april

Update Corona maatregelen, 4 april

Update inzake Corona maatregelen, 22 maart

Geen trainingen en activiteiten tot en met 31 maart vanwege Coronavirus Covid 19, 12 maart

  

Beste leden en ouders/verzorgers van leden, beste sportvrienden,
Allereerst namens het bestuur de wens dat het iedereen goed gaat.

Afgelopen dinsdag, 21 april, heeft Premier Rutte in de persconferentie (mede gebaseerd op het advies van het Outbreak Management Team) bekend gemaakt dat er per 29 april een gedeeltelijke versoepeling is van de huidige, algemeen geldende coronamaatregelen voor de sportsector.

Beste leden van AV NEA, beste sportvrienden,

In aanvulling op onze vorige update inzake Corona delen we jullie mee dat in ieder geval t/m 28 april de eerder genomen maatregelen van kracht blijven: er zijn in ieder geval t/m 28 april geen trainingen en wedstrijden op de baan van NEA.

Beste leden van AV NEA, beste sportvrienden,

Op 11 maart berichtten wij dat in ieder geval t/m 31 maart alle activiteiten van NEA stil zouden liggen, en dat wij op 23 maart een update zouden geven. Inmiddels is Nederland nog steeds in de ban van het corona virus. NEA volgt uiteraard de aanbevelingen van de rijksoverheid. Dat betekent dat in ieder geval t/m maandag 6 april de eerder genomen maatregelen van kracht blijven: er zijn in ieder geval t/m 6 april geen trainingen en wedstrijden op de baan van NEA.

In Nederland gelden vanaf donderdag 12 maart 2020 nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus.

In navolging van die maatregelen heeft NEA besloten dat:

  • Er in de periode van vrijdag 13 maart tot en met dinsdag 31 maart geen trainingen en wedstrijden zijn op de baan van AV NEA
  • De Algemene Ledenvergadering, die gepland was op Maandag 30 maart, zal tot nader order wordt uitgesteld.

Uiterlijk op 23 maart zullen wij onze leden informeren of de maatregelen na 31 maart worden verlengd, worden aangepast of worden opgeheven.

Excuus voor de overlast, wij rekenen op uw begrip.


Bestuur AV NEA

 

Na een afwezigheid van ruim een jaar zijn nu alle clubrecords weer on-line in te zien.

Natuurlijk hangt in het clubhuis het bord met alle records, maar soms is het ook wel handig om te kunnen zoeken in de record lijsten. Bijvoorbeeld op je mobiel als je tijdens een wedstrijd denkt dat je in de buurt zit van een record.

Je kunt de clubrecords vinden op de website onder het menu "vereniging". Je kunt ook de link direct gebruiken

https://avnea.nl/clubrec/

Voor op je mobiel is deze link waarschijnlijk het meest handig:

https://avnea.nl/clubrec/Actuele records (kort)

 

En nu hopen we natuurlijk dat dit weer een aanmoediging is om komend seizoen een paar records te gaan verbeteren :)

 

 

Blogs

 

Lust & Leven - Veron LustLust & Leven

Veron Lust over zijn leven als (ultra)loper en ontwikkelingshulp verlener
| Feb 2021 | dec.2020 | sep.2020 |

Volg ons op Twitter
Praat mee op Disqus
Volg ons op Facebook