We naderen het einde van 2023. De donkere dagen met veel regen maken het hardlopen natter. Ik moet soms over plassen springen, maar merk dat dit me niet meer zo makkelijk afgaat. Dus de schoenen zijn regelmatig doorweekt, wat ik na afloop oplos met proppen papier van oude kranten. Een oude methode die nog altijd goed werkt.

Op de laatste zondag van oktober deed ik mee aan de Nea boscross, met heerlijk veel prut en bagger, een echte cross dus. Jammer dat de deelname tegenviel. Op de langste afstand won Menno Merlijn als ervaren mudmaster. Menno kwam als laatste aan de startlijn, moest nog snel zijn nummer opspelden, maar was na het startschot meteen weg en niet meer te zien. Marco Rol, ook een ervaren Nea-atleet, werd mooi tweede. David Rodrigues, samen geven we de jongste pupillen op woensdagavond trainen, werd keurig vierde. Ik mocht tussen deze Nea-toppers als derde eindigen. Bemodderd en tevreden fietste ik naar huis.

In oktober waren er ook mooie resultaten van mijn Eritrese vrienden: Merhawi Kesete werd in de Chinese Dalian Marathon tweede na een eindsprint en Henok Tesfay werd vierde in de Ljubljana Marathon. Henok kwam daarna even kort bij mij thuis, om onder andere tweedehands hardloopschoenen op te halen. Daarvoor moesten we naar mijn ouderlijk huis, waar de schoenen lagen opgeslagen. Henok wist niet dat ik Russische vluchtelingen help in mijn vroegere huis. Ik vertelde hem dat zij (en vele anderen) geen oorlog willen voeren in Oekraïne. Dat nieuws krijgt Henok niet in Eritrea. Het was mooi te zien hoe Henok, toen Arthur, Dima en Slava na hun werk thuiskwamen, hen omhelsde als zijn eigen vrienden. Met heel veel ingezamelde schoenen gingen we terug naar mijn Blue SportHouse. Daar aten we pizza als feestmaal, ook omdat Henok zich heeft geplaatst voor de Olympische Marathon in Parijs.

 

Onze oudste, tot voor kort actieve trainer Kees Hupkes heeft op 22 november van zijn atleten een afscheidsetentje gekregen. Kees leerde ik kennen in 1981. Hij was toen al een technisch topatleet en trainer voor de jeugd. Vele jaren gaf Kees twee keer per week met veel plezier trainen. Hij heeft veel jongeren tot volwassen atleten gevormd. De volwassen atleten werden master en Kees bleef hen trouw trainen geven op de woensdagavond. Kees, veel dank namens de Nea-familie en wie weet zien we je nog bij de wedstrijden van Nea op de weg of baan!

December feestmaand. Vorige week heb ik met good old Willem Blom de lampjes weer opgehangen bij ons clubgebouw. Op een trainingsavond zag ik met de pupillen de Pieten van Sinterklaas duidelijk op het dak, waar ze als echte atleten soepel vanaf sprongen. De kinderen keken met verbazing naar hun capriolen!

 

Op 15 december is op de baan een Nightrun voor iedereen, dus komt allen naar deze gezellige lichtjesloop!
En op 16 en 17 december gaan we de kantine mooier maken, alle hulp daarbij is welkom. Zo sluiten we het jaar mooi actief positief af met zijn allen.

 

Ik wens de Nea-familie, jong en oud, een gezond, gelukkig en sportief 2024!

 

Ciao,

Veron Forrest Gump