Bij de meeste mensen staat er op het moment dat ik dit schrijf, al een kerstboom in huis, zo niet bij mij.

Ik koop altijd op het allerlaatste moment een boom (een echte uiteraard), die ene die niemand wil hebben. Dus zo staat er vanaf de eerste kerstdag het lelijkste, zieligste, scheefste en kaalste kerstboompje bij mij in huis! En die blijft vaak staan tot 1 maart.
Waarom? Meestal zit ik in februari/maart in Kenia en in januari ruikt het in huis zo lekker naar dennen. Daarnaast hebben Jesper en ik er ook een sport van gemaakt om de boom zolang mogelijk te laten staan. Maar ook ben ik ietwat lui, dus misschien dat dit ook nog wel een rol speelt ...

Op eerste kerstdag ben ik van plan om van Purmerend naar Amersfoort te lopen, dat is zo’n 70 km (als ik niet verkeerd loop). Vriend Jantje F. te P. gaat mee op de fiets als begeleider, dus geen eenzame kerst voor mij!
Ik doe dit op eerste kerstdag omdat op de tweede dag mijn familie bij mij komt racletten (dit is een soort gourmetten maar dan met kaas, een specialiteit uit Zwitserland, het geboorteland van mijn moedertje). Dus de eerste dag lekker lopen, de tweede dag lekker eten. Daarnaast doe ik deze lange duurloop als training, omdat ik in januari 2013 van plan ben mijn 50e verjaardag te vieren met het lopen van een rondje IJsselmeer (in meerdere dagen).

Vrienden Piet (met wie ik voor/in Kenia werk), Petar (ouwe Kroaat) en de al eerder genoemde Jantje F. te P. gaan mee als begeleiders op de fiets en/of met de auto.
In 1963, mijn geboortejaar, was dat op 12 januari niet mogelijk geweest vanwege een temperatuur van -15 graden en sneeuw en harde oostenwind! Niet dat ik zeg dat t mij nu wel zal lukken, maar Forrest Gump slaagde erin de hele wereld rond te lopen, dus dan zou ik dit toch moeten kunnen. Ik doe het rustig aan, probeer zo’n 60 kilometer per dag te lopen. Het zal in totaal rond de 300 kilometer zijn. De grootste vraag is of mijn pijnlijke, oude pees het gaat houden ...

Het jaar 2012 is een succesvol jaar geworden voor de Stichting Samen Succes, in meerdere opzichten.
Vier atleten die Piet en ik coachen behaalden een medaille op de wereldkampioenschappen voor junioren in Barcelona (Geoffrey Kirui, Gilbert Kirui, Faith Chepngetich en Mercy Chebwogen).
In mijn vorige stukje schreef ik dat Michael Mutai (haas in de Amsterdam marathon voor Michel Butter) met het verdiende loopgeld zijn huisje voor hem en zijn vrouw Winnie kon gaan bouwen. Ik kan nu zeggen dat het bijna af is! In februari ga ik foto’s maken van zijn nieuwe huis, ik zal deze ook hier op de site laten zien.
De meisjesschool die we gebouwd hebben is nu officieel geregistreerd in Kenia, net als onze stichting Samen Succes! We mogen straatkinderen helpen, scholen bouwen, atleten coachen, zolang we er maar geen geld mee verdienen, maar dat doen we al tien jaar niet! Het geld komt van sponsors en onze vliegtickets worden door Global Sports Communication betaald (en zo niet dan doen we dit uit eigen zak).
De afgelopen weken hebben we bij Global voor het eerst ook gesproken over het bouwen van scholen en het coachen van atleten in Ethiopië. Piet en ik gaan daarom in februari 2013 niet alleen naar Kenia, maar ook naar Ethiopië om ons daar te oriënteren. Spannende en leuke ontwikkeling voor het nieuwe jaar dus!

Rest mij een ieder een mooie, al dan niet sportief einde jaar toe te wensen.
Voor 2013 wens ik iedereen alle voorspoed die er maar mag zijn! Dit ook namens de Keringket-atleten, die dit zo mooi zeggen op een filmpje, wat ik hoop te kunnen laten zien op de NEA nieuwjaarsborrel!

 

Kwaheri!, Veron Forrest Gump

 

 

 

Volg ons op Twitter
Praat mee op Disqus
Volg ons op Facebook