Start Purmerbosmarathon 2011

Zondag 11 december jl. is de 9e Purmerbosloop onder zeer goede hardloop omstandigheden gehouden.

Mede dankzij de PR van Edwin, stonden 24 marathonlopers om 10.00u aan de start.

De inschrijving in de ‘Bassie en Adriaan’ caravan, het omkleden in een party tent met vier rode plastic klapstoeltjes, de tassen op natte ondergrond neerzetten of je kleren aan de stangen van de tent ophangen. Een wandelaar die helpt met een betonschaar het slot van een hek door te knippen, kok Nico die in een pan erwtensoep staat klaar te maken voor de deelnemers, die allen ook nog een medaille ontvangen. Monique Ferron, die in het kader van haar opleiding tot fotograaf, van bijna alle marathon lopers een portret heeft gemaakt;
Dit alles maakt dat de Purmerbosmarathon een zeer uniek loopevenement is in Nederland.

De marathon bestaat uit 10 rondes waarbij de lopers iedere ronde langs de zeer charmante dames van de loopgroep van NEA komen om alle tussentijden te noteren maar ook de lopers aan te moedigen. Dat een aantal lopers door dames al snel van een bijnaam werd voorzien houden we maar onder ons.

Het was een kwalitatief goede bezetting en een snel parcours wat blijkt uit het feit dat drie lopers binnen 3 uur klaar waren. Daarnaast nog gehoord dat een aantal lopers hun persoonlijk record vandaag had verbeterd.
Nog wat bijzonderheden over de marathon: één loper kwam op de fiets uit Amsterdam-West nog om 10.00 uur inschrijven, hij startte maar 10 minuten later, maar ook dat is voor deze organisatie geen probleem. Onder de deelnemers was ook een Engelsman die zijn eerste marathon liep. Eén loper moest halverwege vanwege een blessure uitstappen. De oudste deelnemer, 75 jaar en afkomstig uit Amsterdam was met de bus gekomen. Uitgestapt in de Purmer-Zuid was het nog eens 30 minuten lopen naar de start. Na afloop van zijn marathon (binnen 5 uur) wilde deze krasse man weer lopend naar de bus. Een medewerker van de organisatie heeft hem toch maar een heel eind met de auto gebracht.
Al met al een zeer geslaagd evenement.

Op de web log van Richard van der Klis, van Ilion te Zoetermeer, staat ook nog een leuk verslag van de marathon en RunningRonald heeft ook uitgebreid verslag gedaan op zijn site.

Ook staan er al aardig wat foto's on line van diverse mensen:

Bij Monique kun je de foto's ook on-line bestellen in verschillende formaten.

 

De uitslagen zijn te vinden in het hoofdmenu, onder loopsport / wedstrijden. Je kunt ook deze link gebruiken:

Purmerbosmarathon 2011 - Uitslagen