Training

De Trainingen van de loopgroep kunnen we onderverdelen in verschillende niveau's:

 • De Woensdagavond
  en Zaterdagochtend:
  Dit noemen we "Instaptrainingen" waarbij we ervan uit gaan dat iedereen daar in kan stromen en mogelijk met wat extra begeleiding en aangepaste training zijn weg zal vinden. Naast de instapgroep hebben we ook een prestatiegroep die net iets verder gaat.
 • De Dinsdagavond:
  De groep is hier opgesplitst in drie niveau groepen die wat meer prestatiegericht trainen. We hebben hier de "standaardgroep", de "standaardplusgroep" en de "prestatiegroep".In de prestatiegroep wordt getraind met behulp van testtijden. Op dinsdagavond trainen ook een aantal triatleten van de TVP (Triatlon vereniging Purmerend) mee.
 • De Donderdagavond:
  Deze training is wat meer gericht op wat langere afstanden. Ook de prestatieploeg van de dinsdagavond traint op de donderdagavond.


Iedereen kan/mag per training zelf kiezen in welke groep hij of zij meedoet, de ene keer heb je zin om wat intensiever te trainen en de andere keer wil je het iets rustiger aan doen. Hier ben je geheel vrij in.

 

Trainingstijden

De Traningen worden gegeven op de volgende tijden:

Dag Tijd Trainers Plaatje  

Dinsdagavond:

19:30 - 20:45 uur Gert en Jan Gert Oud Jan Zwemstra

Woensdagavond:

20:00 - 21:15 uur René en Jeroen René Schoen Jeroen Kuyper

Donderdagavond:

19:30 - 20:45 uur Egbert Gerard Egbert Jansen Gerard van Veen

Zaterdagochtend:

9:00 - 10:15 uur Jan en Nel Jan Zwemstra Nel  Reijne

(elke eerste zaterdag van de maand wordt er getraind in het Purmerbos ter hoogte van Parkeerplaats "Populier" Westerweg 34)

 


Trainingsschema

Met onderstaande link kunt u het trainingsschema inzien:

Trainingsschema 4e kwartaal 2019

 

 

Wedstrijden

Binnen de loopsport worden door het hele land veel wedstrijden georganiseerd, zowel uit als thuis. Dit kunnen op zichzelf staande wedstrijden zijn of reeksen van wedstrijden die na afloop van die reeksen een aantal winnaars in de verschillende categorieën opleveren.
Een voorbeeld hiervan zijn de AH-Beemsterkaaslopen van NEA.

Iedere loper loopt een wedstrijd voor zichzelf, een enkele maal wordt er in teamverband aan een estafette deelgenomen zoals bijvoorbeeld de IJsselmeerestafette of de Den Helder - Maastricht estafette.
Voor alle wedstrijden moeten de lopers zichzelf inschrijven, hetzij door middel van voorinschrijving, hetzij op de dag van de wedstrijd zelf. Bijna alle wedstrijden zijn in het weekend, op een enkele avondwedstrijd na.
Iedere atleet gaat op eigen gelegenheid naar de wedstrijden toe.

 

 

Nieuwsbrieven

Regelmatig worden er nieuwsbrieven verstuurd. Onderstaand een overzicht van de nieuwsbrieven.

Nieuwsbrief 1 Loopgroep 2012

 

 

<

NEA-Evenementen

De wedstrijdcommissie van NEA organiseert jaarlijks een aantal evenementen.