Zaterdagochtend, ik ben al een poos niet geweest maar vanochtend dacht ik; kom hup in de benen en even lekker naar de baan.
Hardlooptraining van Jan Zwemstra, een bevroren baan dus inlopen op het grasveld.

Het zonnetje schijnt en het is één graad. Eigenlijk is het dus perfect. Het is niet heel druk maar toch loopt er een gezellig ploegje bij elkaar. De kern bestaat uit 20 meter skipping en vandaar uit letten op de techniek en dus iets van die kniehef laten bestaan in de resterende 400 meters. En dat dan voor de snelste onder ons 8 keer. Halverwege de ochtend zie ik Purcy Marte de baan op lopen. Hij traint regelmatig met zijn atleten tijdens onze hardlooptrainingen.

Hij sjouwt met attributen. Blijkbaar is dat vandaag dus ook zo.
Na een rondje of 4 loop ik in ene naast Marlou van Rhijn jawel Marlou van Rhijn.
Wereld kampioene en zij bereidt zich voor op  een training op de atletiekbaan van Nea en ik loop naast haar. Brrrrr krijg je toch een beetje kippenvel van.
Ik ben niet de enige die het is opgevallen en Claudia trekt tijdens het uitlopen de stoute schoenen aan en vraagt of we met Marlou op de foto mogen.
Dat mag. Na de cooling down worden de mobiele telefoons te voorschijn gehaald en lopen we naar haar toe.
We maken een praatje. Wat een leuke vrouw. O ja jullie zijn van de Start to Run. Die trainen hier toch altijd op zaterdag.
Jazeker, daar is het voor veel van ons allemaal mee begonnen, maar in de tussen tijd zijn we iets verder. Jullie drinken altijd thee na afloop?
Wij staan dus bekend als de theedrinkende Start to Runners.
Maar eerlijk is eerlijk we kunnen ons natuurlijk bij lange na niet meten met Marlou.
Ondertussen zijn wij wel vereerd dat we met deze kanjer op de foto mogen.
Iedereen is het er over eens; wat een prestaties zet deze dame neer en heel af en toe lopen wij daar naast.
Marlou; alsnog gefeliciteerd met je prestaties op het afgelopen WK, enorm leuk dat je de tijd nam om met ons tijdens je training op de foto te gaan en we wensen je heel veel succes voor alles wat op je pad komt.

Lia Fokke

P.s. was het vandaag dus niet zomaar een zaterdagochtend training.