Waar Start to Run bij AV NEA Volharding al niet toe kan leiden.

Het overgrote deel van onze groep is onder de motiverende begeleiding van René Schoen en zijn collega trainers, in het voor- en najaar van 2012 begonnen met hardlopen. De eerste trainingen van 100 meters werden al snel omgezet in kilometers en uiteindelijk hebben de meesten dat jaar ook hun eerste Dam tot Damloop uitgelopen.
Uit die lichting is een hele hechte groep ontstaan. Er wordt consequent samen gelopen. Meestal op de maandagavond, maar ook wel eens in het weekend. Vaste prik is dat we iedere maand wel deelnemen een evenement waar we met wisselende bezetting toch weer allemaal aan meedoen.

Vorig jaar heeft al een aantal van onze loopmaatjes hun eerste halve marathon gelopen. Dat zijn 21,1 kilometers en in mijn optiek is dat heeeeeel veeeel. Maar een uitdaging moet je niet altijd uit de weg gaan dus dit jaar gaan we met nog meer lopers op weg naar de halve marathon. Natuurlijk slaan we de Dam tot Damloop niet over. Die staat dit jaar in het teken van een goed doel. Stichting CarMar. Stichting CarMar realiseert een (t)huis voor mensen met een visuele en/of verstandelijke beperking, waar niet de beperkingen, maar de mogelijkheden van de bewoners centraal staan.

 

Hieronder vast het verslag van onze eerste actie voor het goede doel. Vrijmarkt verkoop in het Leeghwaterpark op Koningsdag.

Voor Stichting CarMar is vandaag door CarMar loopgroep Purmerend een recordbedrag van € 1000,- euro opgehaald. 

Vrijdagochtend op aanraden van Carin Fortuyn al begonnen met het reserveren en bezet houden van een stukje verkoopgrond door Joke Martens, konden we in de namiddag alle verzamelde zoldervoorraad en de door Corina Daas geschonken spijkerbroeken verzamelen en naar het Leeghwaterpark brengen. Gewapend met chips, tent en slaapzak hebben verschillende lopers de avond doorgebracht op de verkoopplek. 

Na een paar uurtjes slaap in de tentjes werden Joke, Carin en Fred en Lia om half vijf in de ochtend gewekt door de wekker. Dan nog donker beginnen zij met het uitstallen van alle verkoopwaar. Boeken, Dvd’s, speelgoed, kinderkleding, knuffels, Playmobil en spijkerbroeken, vooral heel veel spijkerbroeken. 

Om zes uur werden we blij verrast door een ontbijtje van Mirjam Dijkstra. Zij had thee, beschuit, Nutella en zelfs een gekookt eitje meegenomen. 

De hele dag door zijn er mensen langs geweest. Robert Meeder met een goed humeur, Marianne de Graaf met glacé koeken, Robert Hoornik en zijn vrouw om een praatje te maken. Bob Folkert en José van Meetelen met oranje donuts om de trek te stillen en uitleg te geven over spijkerbroeken want dat is bij de verkoop onontbeerlijk. 

Lunchtijd; broodjes van de familie Meeder. Inmiddels schijnt de zon volop en is het aangenaam warm. Het publiek trekt ook aardig aan en de verkopen gaan best aardig. Liepen de spijkerbroeken eerst nog niet zo goed. Langzamerhand krijgen we het door en worden er toch wat van verkocht. Net als de kinderkleding en het speelgoed brengt iedere spijkerbroek geld op voor Stichting CarMar.

Om drie uur weet Peter Pus een deal te sluiten en koopt iemand alle spijkerbroeken op. We zijn klaar voor vandaag. En we hebben en super resultaat behaald. 

Bij elkaar is er een bedrag van 245,90 opgehaald. Bijeen gehaald met allemaal  euro’s en kwartjes werk. Carin Fortuyn heeft het bedrag afgerond naar € 250,- Peter Pus eigenaar van Baardmos Beheer B.V. heeft het bedrag verdubbeld naar een fantastische vijfhonderd euro. En als klap op de vuurpijl wordt dat bedrag nog weer door Hennie Wesselsz persoonlijk verdubbeld naar duizend euro.

Aan het einde van de middag werden we nog verrast door een bezoek van Marleen en haar moeder aan onze vrijmarktwinkel. Dit wordt niet alleen heel erg gewaardeerd door de loopgroep maar het heeft ook erg veel indruk op ons achtergelaten. Hier doen we het dus voor: Marleen en haar lotgenoten een veilig (t)huis bieden waar niet de beperkingen van de bewoners, maar juist hun mogelijkheden en wensen centraal staan. 

Wij willen graag iedereen die geholpen heeft om van vandaag zo’n succes te maken heel erg bedanken. Het is echt geweldig!!!

Lia Fokke