Hoe bijzonder is dat? 150.000 km hardlopen.

Veron Lust heeft vanaf zijn 16e jaar op 9 maart 1979 al zijn hardloopkilometers bijgehouden in schriftjes.
Even snel berekend komt dat neer op 9,63 km per dag.
Voor een atleet die 6-voudig kampioen op de 100 km is, een aantal halve en hele marathons op zijn naam heeft en niet te vergeten een aantal ultra lopen zoals de 60 van Texel en 6 uurs lopen van ruim 80 km zal hij niet elke dag het minimum van de 9.63 km gelopen hebben. 
Afgelopen zaterdagmiddag 16:00 uur gaf de Wethouder Harry Rotgans het startsein voor de laatste 25 ronden van 400 m tot 150.000 km.

Veron geeft al geruime tijd training aan een groep medewerkers van gemeente Purmerend en heeft inmiddels de groep flink uitgebreid.
Van echt 50 m en stoppen omdat het te zwaar lijkt tot rondjes van 10 km heeft Veron de ploeg met zijn weergaloze enthousiasme begeleid. Het geheim zit dan ook echt in de rustige opbouw.
Op de woensdagavond lopen ook de allerkleinsten vaak een paar rondjes mee met hun ouders en zijn ook voor deze gelegenheid getooid in een bijna oogverblindend shirt met opschrift VRT (Verons Running Team)

Het is ook zijn Ploeg en de genodigden waaronder ook oud gedienden Lodewijk Stiemer (94), Louie Vink (86) en Jaap Lambalk (82)  die het laatste stukje tot aan de finish meeliepen, die deze mijlpaal tot een onvergetelijke middag hebben gemaakt.
Ook de After-Run was overvloedig voorzien van hapjes en drankjes.

(tekst gaat verder onder de afbeeldingen)

Momentje voor de start
Begeleiding
Brede Lach
Laatste 80 m
Finish
Finish

Hoe bijzonder is dat?

Een GEWELDIGE middag voor een geweldig atleet

 

Blogs

 

Lust & Leven - Veron LustLust & Leven

Veron Lust over zijn leven als (ultra)loper en ontwikkelingshulp verlener
| Mei 2024 | mrt.2024 | dec.2023 |