Wat is er mooier dan op Valentijnsdag, zaterdag 14 februari, één van de mooiste Trails van het land te lopen. Al zeker een half jaar geleden had ik mezelf voor de 3e x ingeschreven voor deze trail. In onze loopgroep zijn veel lange afstandslopers en deze ook enthousiast gemaakt voor deze loop.

Er zijn drie afstanden te weten een 25-39,5 en 50 km. Met een grote groep gingen we van start, welke bestond uit, Gizelle (25km), Sander (25km), Edwin(25), Martin (25km), Roberto (39,5), Robert (39,5) en zelfs 3 ultra’s Jeroen, Ruud en Arjan op de 50 km !! Alle 3 hadden nog nooit deze afstand gelopen laat staan op dit zware parcours. Ook was Duncan op de fiets gekomen ter ondersteuning !

De start was om 10.00 uur, heerlijk weer een graad of 6 en weinig wind. Alle Seals stonden tegelijk aan de start en wel liepen de eerste kilometers nog gezellig bij elkaar. Dit parcours is volledig onverhard en je komt allerlei verschillende terreinen tegen duinen, strand, bos, water etc. Het parcours is verdeeld in 2 lussen, een noordelijke lus naar o.a. de Slufter van 14,5 kilometer en een zuidelijke lus richting Ecomare. De eerste lus bracht je na 2 kilometer het strand op tot een km 4, er weer af door een prachtig pad langs de duinen na 2 km weer het strand op. Hier ging het parcours langs de Slufter en richting het zuiden. De eerste drinkpost, perfect verzorgd, was rond de 8 km. Hierna weer door de duinen op en neer, enkele singeltracks en ondergelopen grasland weer richting de start/finishlocatie. De eerste 14,5km zaten erop, nu de zuidelijke lus. Deze bestond uit het eerste stuk prachtig bosgebied, weer de duinen in en bij paal 14 het strand weer op terug naar paal 17. Hier was het strand erg zwaar door het dode tij, de teller stond toen op circa 22 km. Het strand weer af, door de duinen terug naar de finish voor de 25km. Een 5-tal lopers gingen verder. Weer de zuidelijke lus en dus weer deze prachtige route. Na 39,5 km vonden Roberto en Robert het wel mooi en gingen samen over de finish. Nu was het wachten op Arjan, Ruud en Jeroen, deze kanjers zouden voor de 50 km gaan! Alle Seals waren opgewarmd en aangekleed en waren in spanning welke Seal als eerste over de finish zou komen.

 

Na 5 uur en 21 minuten kwam Jeroen als eerste aan, fris en fruitig en zeer tevreden, Arjan zat niet ver achter Jeroen en kwam binnen op 5.26. Ruud liet nog even op zich wachten maar kwam binnen op 5 uur en 47 minuten. Wat een prachtige prestatie !!!!! Iedereen was dik tevreden met ze prestatie en een heerlijk Skuumkoppe was meer dan verdiend.

Wat een geweldige dag met ze allen en zeker voor herhaling vatbaar.

Een trotse NEA trainer

 

Blogs

 

Lust & Leven - Veron LustLust & Leven

Veron Lust over zijn leven als (ultra)loper en ontwikkelingshulp verlener
| Mei 2024 | mrt.2024 | dec.2023 |