Beste lopers van NEA Volharding,

We hopen allereerst natuurlijk dat iedereen gezond en fit is! Omdat de lockdown toch langer duurt dan gehoopt, willen we graag iedereen van de loopgroepen virtueel uitdagen om actief te blijven.

Allereerst zijn looptrainers Marck en Jeroen begonnen met het maken van video’s over looptechniek. Dinsdag 26 januari is de eerste video gemaakt en deze is te vinden op het Youtube-kanaal van Jeroen: Loopscholingsfilmpjes.

Daarnaast willen we iedereen uitnodigen om deel te nemen aan de “NEA Lockdown Challenge”. De challenge bestaat er uit dat je iedere week van februari (minimaal) een intervaltraining, een tempoduurloop en een lange duurloop doet. Als je hier aan meedoet, weet je zeker dat je conditie goed op peil blijft! Deze challenge duurt dus 4 weken.

  • Intervaltrainingen kun je vinden op de website van NEA Volharding: Trainingsschema.
  • De tempoduurloop duurt, na een warming-up,  tussen 15 en 30 minuten en doe je op 95%-100% van je anaerobe drempel (omslagpunt waar je begint te verzuren). Dit tempo is zo hoog dat je eigenlijk niet meer kunt praten, hooguit kun je nog een enkel woord uitspreken.
  • De lange duurloop mag je elke week met 10% verlengen. Voorbeeld: als je de ene week 10 km loopt, mag je de volgende week 11 km lopen.

Het is de bedoeling dat je na iedere activiteit een online formulier invult met de gegeven van je training en optioneel een linkje naar je activiteit als “bewijs”. Elke dag zal het overzicht met alle activiteiten worden bijgewerkt en inzichtelijk zijn voor alle deelnemers. Er is geen competitie-element, je doet dit alleen voor jezelf! Als beloning ontvangen alle deelnemers na afloop een medaille voor de prijzenkast 😊

Aanmelden voor de challenge kan via dit online formulier. Wanneer je je hebt aangemeld, wordt je handmatig als een gebruiker aangemaakt op het activiteiten formulier. Op dit activiteitenformulier vul je in wat voor training je hebt gedaan, op welke datum en de afstand. Elke dag worden de ingevulde activiteitenformulieren bijgewerkt in het overzicht waar de prestaties van alle deelnemers worden vermeld. Naast de minimaal vereiste wekelijkse trainingen (interval, tempo en lange duurloop), mag je ook alle andere hardlooptrainingen invoeren, als je dat wilt. Per deelnemer wordt het aantal trainingen en de afstand bijgehouden.

Mocht je nog vragen hebben, stuur me dan een e-mail op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Veel succes met de challenge!

Sportieve groet,

Jeroen Kuyper, mede namens alle looptrainers van NEA Volharding

looplogoLoopsport bij Nea gaat over het lopen van lange afstanden. Dit gaat om afstanden vanaf 5 km tot en met de marathon(42,195 km). Deze afstanden worden op verharde en onverharde wegen gelopen (crosslopen).

Langer dan de marathon noemen we ultra-lopen en ook daar is aandacht voor bij Nea.

De leden van de loopgroep trainen twee keer per week (voornamelijk) op de atletiekbaan. De trainingen bestaan uit een gezamenlijke warming-up, wat losmakende oefeningen en een stukje loopscholing waarbij aandacht aan de looptechniek wordt gegeven. Daarna volgt een afwisselende training (de Kern) van wisselende afstanden met als doel de looptechniek te verbeteren en de loopsnelheid te verhogen. Een ieder uiteraard op zijn of haar eigen niveau. Elke eerste zaterdag van de maand wordt er getraind in het Purmerbos ter hoogte van parkeerplaats "De Es" (naast Westerweg 12). Ook worden er een aantal trainingen buiten de atletiekbaan gegeven.

Voor de loper die een specifiek doel voor ogen heeft kunnen onze gediplomeerde trainers een trainingsschema opstellen.

Zowel de recreatieve loper als de wedstrijdloper vinden hun weg bij NEA.


Lees meer over loopsport bij de atletiekunie.

 


feed-imageRSS Feed (2.0) (info)

 

 

Blogs

 

Lust & Leven - Veron LustLust & Leven

Veron Lust over zijn leven als (ultra)loper en ontwikkelingshulp verlener
| Mei 2024 | mrt.2024 | dec.2023 |