Afgelopen weekend speelde zich bij atletiekvereniging Altis in Amersfoort de Nederlands Kampioenschappen voor masters af. Masters zijn atleten van 35 jaar of ouder.

Van NEA deden er maar liefst vier masters mee aan dit NK, namelijk Esther van Rooij, Uli Flücht, Bram Koppenaal en André van Wort. Vooral de sprintnummers waren goed bezet, maar ook het verspringen ging goed.

André pakte het goud bij het verspringen in de categorie M45 met een sprong van 5,00 meter - een schitterend resultaat. Daarnaast wist hij ook nog een 2e plaats te halen op de 200 meter en ook nog eens een 3e plaats op de 100 meter. Goud zilver en brons dus!

Maar dat was nog lang niet alles. Bram, M55, liep op de zaterdag al naar een 3e plek op de 400 meter vlak, maar een dag later wist hij ook nog een gouden plak te halen op de 400 meter horden. Een niet geringe prestatie om die twee onderdelen in één weekend zo goed te doen.
Bram zegt hier zelf over:

"Zaterdag liep ik voor het eerst een 400 meter tijdens een NK: ik behaalde een bronzen medaille op de 400 meter. Op de 2e dag stond het hoofdmenu op het programma: de 400mH.
De grootste uitdaging  en tegenstander voor mij was een betere tijd neer te zetten dan de NK wedstrijdlimiet op de 400 mH van 1 minuut 14 seconden.
PR (rachtig) op mijn 2e 400 meter hordenrace ooit verbeterde ik mij met 5 seconden; het resultaat was een officiële gouden medaille met een tijd van 1 min.13 sec en 15/100.
Ik sta nog steeds versteld dat ik nu al onder de wedstrijdlimiet kan lopen : ik ben namelijk pas 3 maanden geleden begonnen met mijn eerste hordentrainingen."

Ook Uli was goed op dreef en pakte een mooie 2e plaats bij het verspringen M55. Op de 100 meter wist hij ook een niet onverdienstelijke 5e plaats te behalen.

En dan was er nog Esther, die pas haar tweede atletiek seizien meedraait. Zij behaalde tot twee keer een goede 4e plaats op de 100 en 200 meter sprints. Dat doen niet veel atleten haar na!

Al met al dus een flinke medaille regen. Felicitaties aan deze fantastische groep!

 

Uitslagen