Zondag 17 juni, tijdens de tweede dag van de Nederlands Kampioenschappen, is Sharona Bakker eerste geworden op de 100 meter hordenlopen voor vrouwen. Ze wist de finale overtuigend te winnen in een tijd van 13,32 sec. en bleef daarmee de nummer twee met 0,13 sec. voor.

 

Derde werd in deze zelfde finale Nadine Visser, uitkomend voor SAV, maar trainingslid van NEA. Nadine liep een tijd van 13,64 sec. en dat is voor een B-junior bij de vrouwen ook een schitterend resultaat.

 

Een uitzonderlijk goede prestatie dus van Sharona, waarmee ze zich weer flink in de kijker liep; Hoewel ze de limiet voor het EK2012 in Finland nog niet gehaald heeft, is mede op grond van deze overwinning besloten dat Sharona toch deel uitmaakt van de selectie. Zowel bondscoach als pers lieten zich zeer positief over Sharona uit, getuige de vele publicaties.

 

Technisch Directeur van de Atletiekunie Peter Verlooy:

Na het behalen van de halve finale tijdens de WK Indoor op de 60 meter horden en haar pr van 13.14 sec. vorige maand is dit EK een nuttige stap in haar ontwikkeling.

 

 

Sharona werd ter plekke al gefeliciteerd door een enthousiaste groep NEA jeugd en een aantal bestuursleden. Je kunt Sharona natuurlijk ook zelf even feliciteren op haar weblog.