Op de NK estafette in Amstelveen op 24 september staan er twee meidenteams in het NEA blauw/wit aan de start; de MPC en MPA2. De MPC zijn als eerste aan de beurt en laten meteen zien dat ze er zijn: 1e op het podium in 26.76 sec. Dat is ook nog eens bijna een seconde van het clubrecord af.

NEA MPC 1e op NK estafette

 

 

Gwen, Laura, Thyra, Silvia (onze reserveloopster) en Rosaly op het podium met hun mascotte

 

 

 

 

 

Bij de ceremonie, heel officieel allemaal met muziek en de medailles op kussentjes mochten de meiden de hoogste plek op het podium innemen. Wat waren de papa's, mama's en trainer Michael trots. En natuurlijk is de pupillencommissie dat ook. Gefeliciteerd meiden met deze prachtige prestatie!!! 

Er is ook een prachtig filmpje gemaakt van hun geweldige race.

NK Estafette Amstelveen MPC               

Een week na de succesvolle finale van de pupillencompetitie staat op zaterdag 24 september de NK Estafette op het programma.  Vorige week is het clubrecord geëvenaard, nu willen de meiden dit verbeteren! Tijdens de laatste trainingen worden de wissels weer geoefend en wordt er extra gecoacht op het in de baan blijven.

Gwen, Laura, Rosalie, Thera en Silvia zijn ruim een uur van te voren aanwezig. Michael (de trainer) neemt de meiden onder zijn hoede en gaat een rondje met ze warmlopen. Tijdens het wachten zien we ook de A-junioren heel hard lopen en hun stokje laten vallen. De spanning stijgt………………..

Dan is het bijna tijd om de 4 x 40 meter te gaan lopen.  De ouders moeten achter de hekken blijven en de MPC worden  door de trainer in de juiste baan op de juiste plek gezet.  Het startschot klinkt en  er volgt een snelle start. Na de 1e wissel ligt NEA al op kop. Dit blijft zo tot de finish en met een supersnelle tijd en nieuw clubrecord van 26.76 winnen de MPC van NEA de NK Estafette.

<ingezonden door Marjolein Wilde, moeder van Laura>

 

NEA MPC op het podium bij NK estafette    NEA MPC met trainer Michael bij NK estafette