Op 17 september gingen we met 21 NEA finalisten naar sv Noordkop Atletiek in Den Helder: de JPM Stijn, Tristan, Sonny en Ties, de MPC Laura (die jarig was), Rosaly, Thyra, Marit en Gwen, JPC Collin, de JPB Cody, Thimoty, Perre, Yousri en Jeroen, JPA1 Raoul en de JPA2 Finn, Sem, Bas, Kyle en Thomas.

NEA MPC op competitiefinale

De MPC vlnr Marit, Gwen, Rosaly, Laura en Thyra werden als ploeg 1e. Top!!!

 

Rosaly, Marit en JPC Collin gingen er respectievelijk ook nog met een 3e, 5e en 2e prijs medaille vandoor.

Hieronder volgen de verslagen per categorie (bedankt ouders voor het aanleveren van verslagen). Natuurlijk kun je ook de foto's en uitslagen bekijken.

Natuurlijk liepen onze kanjers ook mee in het officiële defilé, klik hier voor het fimpje.

verslag JPM

Op zaterdag 17 september was in Den Helder de competitiefinale, waarvoor ook de jongens mini pupillen zich geplaatst hadden, Stijn, Tristan, Sonny en Ties hadden er veel zin. Ze mochten voorop in het defilé met de NEA vlag, dat vonden ze natuurlijk ontzettend stoer.NEA JPM finale competitie
Na het defilé was de estafette aan de beurt en daarmee liepen ze een teamrecord 37,7 sec, bijna een seconde sneller dan hun vorige teamrecord.
Daarna was het tijd voor het verspringen, gevolgd door 40m sprint en afgesloten met balwerpen. Bij het balwerpen was het inmiddels behoorlijk gaan regenen, maar de jongens deden tot het laatst ontzettend hun best wat resulteerde in een goede 7e plek van de 9 teams.
Hartstikke goed gedaan jongens!

verslag MPC

Afgelopen zaterdag ( 17 september) was het zover: de provinciale finale bij SV Noordkop in Den Helder. Vijf meiden (MPC) mochten naar Den Helder afreizen (Rosaly, Laura, Thyra, Marit Bout en Gwen). Net als in de competitiewedstrijden, lieten de MPC ook in Den Helder weten dat NEA Volharding uit Purmerend over een topteam beschikt.

Om 11.10 uur startten de meiden met de estafette en lieten zij zien waarvoor zij de laatste tijd hard hadden getraind. De reguliere trainingen op woensdag en vrijdag hebben voor deze groep de afgelopen tijd in het teken gestaan van gerichte training door Michael op het onderdeel estafette. Starten, wisselen, in je baan blijven en vooral hard, heel hard rennen. We zagen Michael geregeld zelf een behoorlijke sprint trekken om de meiden voluit te laten gaan.

Maar ook werd dit groepje op zondagochtend door Michael getraind. En niet voor niets want wat werd er zaterdag goed gelopen en perfect gewisseld! Het resultaat is een 1e plaats en een geëvenaard clubrecord.
Ook de meerkamp was - ondanks het slechte weer -  een groot succes met als resultaat een 3e plaats voor Rosaly met 1068 punten, een 5e plaats voor Laura met 1056 punten, een 6e plaats voor Thyra met 1048 punten, een 8e plaats voor Marit met 1010 punten en een 10e plaats voor Gwen met 957 punten.
Met alle vijf de meiden van MPC in de top 10 behaalden zij dan ook de 1e plaats in het ploegenklassement. Aanstaande zaterdag (24 september) mogen vier van deze meiden versterkt met Sylvia als reserve, de NK estafette lopen in Amstelveen. Natuurlijk hopen we op weer een topprestatie, op mooi weer, maar vooral op heel veel sportief plezier. Mogen deelnemen aan een NK is natuurlijk al een super scoren!

<ingezonden door Natalie, moeder van Gwen>

NEA pupillen in competitiefinale 2011

verslag JPA2

Zaterdag 17 september jl. mochten Bas, Finn, Kyle, Thomas en Sem meedoen aan de finale van de competitie. Dit was voor een aantal van hen de tweede keer maar het blijft toch altijd een spannende gebeurtenis.
De dag begon heel goed, de zon scheen, alle pupillen mochten meelopen in een defilé, welke leuk aangekleed werd door een groep mini cheerleaders en een muziekkorps en nadat alle foto’s genomen waren mochten de pupillen starten met de estafette. Deze werd bij de jongens A2 gelopen door Finn, Sem, Thomas en Bas, jammer genoeg werden zij laatste maar ondanks dat waren zij van alle ploegen toch 4e en dat is een prima prestatie.
Na de estafette gingen de mannen hoogspringen, daar liep Bas een hamstring blessure op waardoor hij met de wedstrijd moest stoppen. Nog steeds hadden we goed weer en Kyle haalde tijdens het hoogspringen een nieuw persoonlijk record.
NEA JPA2 finale competitieNa het hoogspringen hadden de mannen even rust en begon het weer een stuk slechter te worden. Maar het weer mag de pret niet drukken en ondanks het oponthoud van diverse onderdelen vanwege harde regenbuien, mochten de mannen toch op de tijd beginnen met kogelstoten. Finn gooide daar tussen de buien door maar liefst 9.20 meter wat toch wel top prestatie genoemd mag worden en een persoonlijk record opleverde. Ook op dit onderdeel verbeterde Kyle zijn persoonlijk record van 6.18 meter naar 6.75 meter.
Als laatste in de stromende regen, want het hield maar niet op, hebben de jongens de 60 meter sprint gelopen. De jongens zijn in het ploegenklassement als 5e geëindigd, helaas geen podiumplaats maar een goede prestatie en daar mogen zij trots op zijn.
Een aantal van de jongens hebben deze eerst zonnige en later regenachtige leuke dag afgesloten met de BBQ bij Nea.

<ingezonden door Carla, moeder van Kyle>