Kennismaken

Geïnteresseerde kinderen kunnen vier keer kosteloos meetrainen om te kijken of ze atletiek echt leuk vinden. Willen ze na deze 4 proeflessen lid worden, dan kunt u een inschrijfformulier afhalen bij de pupillentafel of downloaden en het ingevuld weer bij de pupillencommissie afgeven. Wij zorgen er dan voor dat het bij de ledenadministratie terecht komt.

Nieuwsbrieven

Maandelijks stuurt de pupillencommissie nieuwsbrieven met informatie over wedstrijden, trainingen, evenementen en andere zaken.

 

 

 

 

Categorieën

De pupillen worden onderverdeeld in diverse categorieën:

categorie het jaar waarin je:  
mini pupil 7 wordt  
C pupil 8 wordt  
B pupil 9 wordt  
A1 pupil 10 wordt  
A2 pupil 11 wordt  

Na elke herfstvakantie stromen pupillen door naar een volgende categorie. Na A2 pupil wordt je junior.

  

Training

Wanneer wordt er getraind

Er wordt op woensdag en vrijdag van 18.30u tot 19.30u getraind door alle pupillen tegelijk. De pupillen zijn in leeftijdsgroepen ingedeeld en als het fluitje gaat, verzamelt iedere groep op een vast verzamelpunt op de baan. Er wordt altijd begonnen met 1 of 2 rondjes inlopen. Je kunt er voor kiezen om maar één keer in de week te trainen, of om soms wel en soms niet te komen op een bepaalde dag, maar het contributiebedrag blijft hetzelfde. Wanneer u een technische vraag over de trainingen of over uw kind hebt, dan kunt u terecht bij onze trainerscoördinator via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of de eigen trainer van uw kind. Voor alle overige vragen kunt u trecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Waar wordt getraind

De trainingen worden gegeven op de atletiekbaan aan de flevostraat 249.

Gaat de training door

Er wordt het hele jaar jaar door buiten getraind. In principe gaat de training altijd door, behalve bij onweer en een heel enkele keer als er te veel sneeuw en ijs op de baan ligt. Loop bij twijfel even mee met uw kind. Tijdens kortere schoolvakanties en tijdens wedstrijden op onze baan gaan de pupillentrainingen niet door. Dit wordt altijd doorgegeven in de pupillen nieuwsbrief en op de website. In de zomervakantie is er een aangepast rooster.

Waar wordt op getraind

Er zijn een aantal atletiekonderdelen die tijdens de trainingen aan bod komen. Bij de jongsten is alles wat meer in spelvorm en bij de oudere kinderen steeds iets meer ook op techniek. Onderdelen (die ook in wedstrijden aan bod kunnen komen) zijn: sprint, lange afstand, balwerpen, kogelstoten, hoogspringen en verspringen. De oudere pupillen maken ook vast kennis met bijvoorbeel hordelopen. Balwerpen is een voorbereiding op het latere speerwerpen, maar dat komt pas bij de junioren aan bod, want dat zou met een baan vol pupillen te gevaarlijk zijn. Elke trainer probeert de verschillende onderdelen regelmatig aan bod te laten komen, maar het weer speelt daar zeker een rol in. Tijdens de wintertrainingen ligt het accent meer op de looponderdelen, omdat het dan te koud is om kinderen lang te laten wachten bij bijvoorbeeld hoogspringen.

Kantine

Na afloop van de training is er voor alle pupillen thee of water in de kantine. Tijdens de trainingen is bijna altijd de kantine open voor ouders en publiek.

Wie geeft er wanneer training

categorie woensdag vrijdag
minipupillen Charlotte, Xander en Mellani Bastiaan, Heidi, Myriam, Mellani en Thomas
C pupillen Charlotte, Xander en Mellani Bastiaan, Heidi, Myriam, Mellani en Thomas
B pupillen Remco en Bastiaan Aranea, Nanda, Evelyn, Monique en Suzanne
A1 pupillen Lisette en Myriam Aodhan, Robin, Daan en Yarno
A2 pupillen Nanda en Aranea Etienne, Menno, Elisa en Mila

 

Wedstrijden

Hoewel niet verplicht, maken wedstrijden een wezenlijk deel uit van de atletieksport, ook voor pupillen. Sommige kinderen kunnen wat bang zijn dat ze niet goed genoeg zijn en er zijn ook ouders die niet altijd zin hebben een lange dag op de baan te staan. Hier valt natuurlijk met wat onderlinge samenwerking en carpoulen een mouw aan te passen. Onze ervaring is, dat kinderen die nooit aan wedstrijden meedoen uiteindelijk ook hun interesse in de sport verliezen, dus we raden u aan vanaf het begin uw kind te stimuleren om in elk geval een deel van de wedstrijden mee te doen.
Wil je nou iets meer weten over hoe het er op wedstrijden aan toe gaat, lees dan het wedstrijd ABC

Inschrijven

Bij atletiek schrijf je per wedstrijd in en betaalt ook per wedstrijd (over het algemeen tussen de € 2,- en € 4,-). Schrijf tijdig in; na-inschrijven is op z’n minst vervelend voor de organiserende vereniging en is soms ook gewoon niet mogelijk.

  • Bij baan- en indoorwedstrijden kan worden ingeschreven bij de pupillencommissie aan de pupillentafel door het verschuldigde bedrag in te leveren.
  • Bij (winter)lopen kun je meestal ter plekke bij de start inschrijven (zorg dat je eerder aanwezig bent i.v.m. ophalen startnummer!).

Op de evenementenkalender staan wedstrijden in de regio vermeld die door de pupillencommissie zijn geselecteerd voor de pupillen. Klik hier voor de evenementenkalender. Wanneer je op zoek bent naar wedstrijden verder in het land, dan kun je die zoeken op de wedstrijdkalender van de Atletiek Unie. Voor meer informatie over en het inschrijven voor wedstrijden kan via de pupillencommissie. De betaling gaan via automatische incasso en wordt twee keer per jaar afgeschreven, na het zomerseizoen in oktober en na het winterseizoen in maart. Hiervoor dient het automatische incasso formulier te worden ingevuld.

Competitiewedstrijden

Zomercompetitie
In het voorjaar worden er drie competitiewedstrijden georganiseerd, waarbij de NEA-atleten zich kunnen meten met andere pupillen uit de regio.Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk kinderen hieraan meedoen. Het gaat er dus niet om dat je al heel goed moet zijn voor deze wedstrijden, maar het is leuk en leerzaam en we zien de baan graag NEA-blauw gekleurd.Tijdens deze wedstrijden worden er ook estafettes gelopen. De trainers kijken welke vier kinderen hieraan meedoen en hier wordt ook vaak wat extra voor getraind. De beste acht teams in elke leeftijdscategorie plaatsen zich voor de regionale finalewedstrijd die in september wordt gehouden.

Wintercompetitie

In de winter vindt de cross-competitie plaats, waar je ook weer drie wedstrijden hebt. Crossen houdt in dat je een afstand loopt die niet op een atletiekbaan plaatsvindt, maar bijvoorbeeld door het bos. De wedstrijden worden gehouden bij 3 verschillende verenigingen, waarbij het kind zich ook weer kan plaatsen voor een regionale finale.

Open en instuifwedstrijden

Dit zijn wedstrijden waar je kind voor kan inschrijven, maar waar soms geen begeleiding vanuit de pupillencommissie of trainersgroep aanwezig is. Ook hier geldt weer dat voor pupillen ingeschreven kan worden voor een meerkamp en eventueel een middenlange afstand. Overleg met andere ouders/kinderen of er door meer kinderen wordt ingeschreven; goed voor de kinderen om niet alleen te hoeven sporten en altijd gezellig om met meer mensen van de vereniging op de baan te staan.

Indoorwedstrijden

Dit zijn altijd open wedstrijden, waar een pupil voor de meerkamp en eventueel een middenlange afstand kan inschrijven. Indoor (of zaalwedstrijden) worden eigenlijk alleen 's winters gehouden.

Kleding

Tijdens de training draagt uw kind sportkleding en liefst loopschoenen. Spikes zijn niet strikt nodig, maar als uw kind regelmatig aan wedstrijden meedoet, komt die vraag waarschijnlijk vanzelf. In principe worden de kinderen vanzelf warm tijdens de training, maar let wel goed op eventuele regenkleding indien nodig en in de winter zijn handschoenen en een muts ook geen overbodige luxe.

wedstrijdtenue / trainingspakken, sweaters e.d.

Voor een wedstrijdtenue, trainingspakken, sweaters, vesten, tassen e.d. (in- of exclusief de naam van uw kind) kunt u terecht bij onze leverancier Van Duijn Teamsport in Zwaag. Op hun website vind u prijzen en maten van de kleding.