Op zondag 7 februari was het zover voor Nina van Luijn en Nikki van Wees. Een dag waar ze lang naar uitgekeken hadden. Ze mochten in het voorprogramma van de Nederlandse kampioenschappen voor senioren de finale lopen van de 1K run.

 

 

De 1K run staat voor een competite over 1000 meter waarvoor op 10 verschillende locaties in Nederland voor­wedstrijden zijn gehouden.

 

Nina had een van deze lopen gewonnen in Amsterdam-Noord en Nikki in IJsselstein. De 20 winnaars of tijdbesten per leeftijfdscategorie mochten in het prachtige overdekte atletiekstadion in Apeldoorn aan de start verschijnen.

 

Het was een hele ervaring op zich. Eerst moesten de meiden zich melden bij de atletenbalie en daarna konden ze door naar de kleedkamers. Vervolgens konden ze zich melden in de callroom. Dat was een ruimte waar alle deel­nemers op leeftijd werden opgevangen.Nikki en Nina met hun medaille

Daarna konden ze inlopen en de officiele 200 meter baan verkennen. Die is natuurlijk een stuk kleiner dan een buiten­baan, maar wel heel mooi en er mocht ook op spikes op gelopen worden. Dat vonden de NEA meiden echter niet nodig.

 

Met witte gezichten van de spanning deden ze de warming up en gingen ze in polonaise naar de start in het al aardig volgelopen stadion.

Onder luide aanmoedigen liepen zij hun eerste Nederlandse kampioenschappen. Ze waren zeker geen podiumkandidaat, maar streden hard en werden luidkeels aangemoedigd.

Nina kwam tot een nieuw PR op 4.00 rond en Nikki liep voor het eerst onder de 4 minuten een PR in een tijd van 3.56. Ze waren dolenthousiast en blij met hun nieuwe records en de prachtige ervaring van het lopen in een echt atletiek stadion.

 

Daarna hebben we met z'n allen nog gekeken naar het verspringen, hoogspringen, polstok­hoogspringen wat zeer spectaculair was en zagen we ook nog Bjorn Blauwhof van Nea een 3de plaats halen op de 400 meter. Nikki en Nina zijn nog op jacht gegaan naar handtekeningen van deelnemende atleten en hebben ook nog een hele leuke krant meegekregen met hun foto erop. De aandacht voor de jeugd was geweldig!

 

Al met al een superdag en zeker voor herhaling vatbaar.

 

Fred van Wees