De Crossfinale was gelopen op zaterdag 16 maart 2019 bij a.v. Nova in Warmenhuizen.
De voorspelling was veel regen en wind. Gelukkig droog, maar inderdaad héel véel wind.

Als eerste NEA-atleten stonden bij de jongens pupillen C, Laurens, Milo en Levi klaar. Laurens had zich individueel geplaatst en samen met Milo en Levi als ploeg. Zij moesten 1.000m lopen.

Laurens ging goed van start en liep redelijk in het voorste deel van het veld! Milo liep ook goed en liep wat in de middenmoot. Levi had het zwaar en kon het tempo niet volgen en liep wat achterin. Laurens eindigde heel knap in de top 10 met een 7e plaats! Milo 45e, en Levi 57e. Als ploeg is de uitslag nog niet bekend.

Helaas waren er geen meisjes pupillen C geplaatst.

Hierna stond Kevin jongens pupillen B aan de start voor 1.250m. Ook Dave had zich geplaatst voor de finale, maar helaas had hij zijn been gebroken en kon daardoor niet meedoen. Kevin liep heel netjes zijn eigen race en werd 59e.

Bij de meisjes pupillen B stonden Maartje, Maya en Frederique klaar, ook zij moesten 1.250m lopen. Alle drie waren ze individueel en ook als ploeg geplaatst. Maartje en Maya hadden een super start en Frederique iets voorzichtiger. Maartje probeerde echt voorin mee te komen en gaf alles wat ze had! Na een spannende eindsprint werd ze 7e, heel knap in de top 10! Maya kon het tempo net niet bijhouden en liep heel verstandig haar eigen race en werd 23e. Frederique had het wat zwaarder vandaag en werd 50e. Als ploeg werden ze 7e.

Geen jongens A1, maar bij de meisjes stond Lieke aan de start, zij moest 1.500m lopen. Ze startte heel netjes en liep in de middenmoot. Helaas raakte haar nummer deels los en probeerde ze die vast te houden tijdens het lopen, wat natuurlijk niet prettig loopt. Maar gewoon doorgaan en een nette 47e plaats!

Bij de jongens A2 had Pieter zich geplaatst en ook voor hem een zware wedstrijd over 1.500m. Hij begon voorzichtig achterin het veld, maar richting het einde toch nog een hoop ingehaald. Maar heel knap gedaan met een 73e plek.

Als laatste de meisjes pupillen A2, met Eliane aan de start, ook zij moest 1.500m lopen. Na een goede start kon ze knap in het voorste deel van het veld meekomen en een mooie 17e plaats!

Hier een impressie van de dag