Om 08.15 op zondag 20 januari 2019, komen de eerste trainers de kantine binnen om koffie, thee en water klaar te zetten. Samen met wat bekers, limonade, koffiemelk en suiker, worden de spullen achter in een auto geplaatst. Klaar om straks uit te delen na de training. Ondertussen druppelen de junioren en pupillen langzaam binnen, want om 09.00 uur vertrekken we als groep naar Schoorl, voor de eerste duintraining voor de jeugd.

Met wel 29 deelnemers (17 jeugdleden en 12 ouders) vertrekken de 4 trainers richting de Klimduin. Bij de klimduin een groepsfoto en dan achter trainer Jan Zwemstra aan om warm te lopen. Ook nog wat warm-up oefeningen om de spieren wat losser te maken mochten niet ontbreken.

Bij de eerste trap kregen we wat uitleg over het doel van deze training.Wat we vooral gingen trainen vandaag was kleine stapjes in een hoog tempo, als je heuvel op gaat, maar als je heuvel af gaat, juist grote passen op een laag tempo.

Na de uitleg werd de groep in tweeën gesplitst. De junioren en ouders gingen met Jan mee, en de pupillen met Lisette, Bastiaan en Martin voor de eerste oefening.De ouders en junioren gingen in een hoog tempo de trap op, terwijl de pupillen een paar sprintje gingen oefenen, maar dan wel heuveltje op.

Na deze oefening, gingen de pupillen ook de lange trap op, maar dan wel in een rustig tempo, op zoek naar de ouders. Deze waren net klaar met een loopje door een duinpan, dus konden ze even kijken naar de pupillen, welke daar een koppelloopje gingen doen. De pupillen vormen een tweetal, waarbij de eerste een rondje rent en de andere wacht. Na een rondje, gaat de tweede het rondje rennen, waarbij de andere tot rust kan komen.

Ondertussen zijn de junioren weer verder gegaan op na hun volgende oefening. Even later ontmoeten de beide groepen elkaar weer, om gezamenlijk de laatste oefeningen te doen. Via het paardenpad, door het mulle zand, over kleine paadjes, richting de grote kuil.

Daar nog een paar kleine rondjes, waarbij de kinderen probeerde harder te rennen dan hun ouders. Een schitterend zonnetje op de achtergrond, maakte deze training helemaal af.

Als laatste in een klein dribbeltje terug richting de klimduin. Voor sommige net even te ver om het in de dribbeltje te doen, maar na een tijdje kon iedereen afdalen. Nog even plassen en dan naar de auto’s. Daar konden we nog een kopje thee, koffie of limonade nemen, met een heerlijke koek.

Helaas is daarmee ook meteen een einde gekomen van deze zeer geslaagde duintraining.

Via deze weg willen we dan ook Trainer Jan, de pupillen, junioren en ouders bedanken voor het enthousiasme waarmee jullie deze training hebben gevolgd, en hopelijk doen jullie de volgende keer weer mee!

Om nog even na te kunnen genieten, kunt u via deze link de foto’s van de duintraining terug vinden.