Zaterdag 15 december was de 2e Crosscompetitie gehouden bij camping Bakkum door AV Castricum.

De wedstrijd begon in de middag met de mini pupillen. Hier lopen jongens en meisjes samen. Eva liep als mini meisje mee en liep 750m. Ze deed het hartstikke goed en werd 7e meisje.

Bij de jongens pupillen C liepen Laurens, Milo en Levi zij moesten 1.000m lopen. Laurens ging hard van start en had het op het laatst erg zwaar. Hij kon de 1e positie niet behouden, maar toch een mooie 3e plaats. Milo en Levi hadden ook weer strijd met z'n tweeën, ze kregen dezelfde tijd op de finish, maar Milo net iets eerder, hij is 15e geworden en Levi 16e.

Dit keer wel een meisje pupil C, Kaylee, ook zij liep 1.000m. Het was de eerste keer de cross voor haar en ze deed het ontzettend goed, een 16e plaats.

Bij de jongens pupillen B liepen Kevin, Dave en Laurens, zij moesten 1.250m. lopen. Dave viel 2 keer in het eerste kleine rondje, waardoor hij wat achter Kevin kwam te lopen. Kevin die heel goed het tempo hoog kon houden, en daardoor kon Dave niet meer aansluiten. Laurens had het ook zwaar, maar liep goed zijn eigen tempo. Kevin werd 14e, Dave 18e, en Laurens 34e. Het is op dit moment niet bekend hoeveelste ze als ploeg geworden zijn.

Maartje, Maya en Frederique liepen bij de meisjes pupillen B ook 1.250m. Maartje ging weer achter 2 snelle tegenstanders aan en sloeg een gat met de meisjes achter haar. Ze liep in haar eentje naar een 3e plaats. Maya en Frederique liepen ook heel erg sterk. Frederique die er alles aan deed om bij Maya in de buurt te blijven, kwam kapot over de finish. Top 10 voor Maya met een 8e plaats en een 12e plaats voor Frederique. Ook zij als ploeg 1e.

Er liepen geen jongens pupillen A1. Maar bij de meisjes A1 waren er 3 Nea-meisjes. Lieke, Lauretta en Zoey, ook zij liepen 1.250m. Lieke die meteen hard wegging en in het voorste deel van het veld liep. Laurette liep voor het eerst de cross en deed het erg goed. Zoey kon het tempo van Lauretta net niet bij houden, maar deed echt haar best in de buurt te blijven. Lieke in de top 10 en werd 7e, Lauretta 22e, en Zoey 26e. Ook bij deze groep in het ploegenklassement nog niet bekend.

Pieter, Tim en Jay liepen bij de jongens pupillen A2 mee, ook voor deze groep stond 1.250m. op het programma. Maurits was helaas geblesseerd aan zijn voet en kon niet meedoen. Pieter ging goed weg, en ook Tim had een super start, maar hij viel bij de 1e bocht waardoor hij bijna laatste lag. Maar Tim gaf niet op en had in zijn hoofd voor Jay te willen finishen. Jay kon de tempoversnelling van Tim niet bijhouden en liep heel verstandig zijn eigen tempo. Pieter liep goed en werd 21e. Tim had nog een eindsprint in de benen en werd 29e, en Jay werd 40e

Als laatste liep Eliane bij de meisjes pupillen A2 en ook zij liep 1.250m. Ze ging zo hard van start, dat de trainers wat verbaasd stonden te kijken en benieuwd waren of ze dat wel kon volhouden. Ze kreeg het zwaar, maar wat een doorzetter! Een hele verdiende 3e plaats.

 

FOTO's