10 november 2018, 1e cross competitie bij AV Dokev in Anna Paulowna.

Als eerste ging Ângelo van start bij de A-B junioren en liep 3000m. Ângelo die 2e jaars B-junior is werd 3e als B-junior en 10e overall.

Mellani liep ook bij de A-B junioren, ook zij is 2e jaars B, en liep naar een 3e plaats bij de B-junioren en 8e overall. Eline deed vandaag niet mee, zij is nog aan het herstellen van een blessure.

Bij de meisjes junioren C liep Arwen, na een zware week, ging het vandaag alweer wat beter. Net buiten de top 10 met een 11e plaats voor haar.

Rowan, Felix, Ivan en Jelle liepen bij de jongens D1, 2000m, een flink stuk verder dan vorig jaar bij de pupillen. Rowan had niet zo'n lekkere start, maar wist toch goed naar voren te lopen en in de top 10 te eindigen met een 9e plaats. Jelle en Felix liepen een groot deel van de wedstrijd bij elkaar in de buurt, maar het laatste stuk wist Jelle bij Felix weg te lopen, een 15e plaats voor Jelle en Felix werd 20e. Ivan die keurig zijn eigen tempo liep werd en nog net binnen de 10 minuten liep werd 26e.

Bij de meisjes D2 liepen Brenda, Laura en Nienke. Brenda en Laura liepen net iets harder dan Nienke, die hun tempo net niet kon volgen. Een spannende finish tussen Brenda en Laura en ook een goede prestatie voor Nienke, alle 3 liepen ze in de top 10. Brenda 6e, Laura 7e en Nienke 9e.

Rava was het enige D1 meisje, een hele goede start om goed de 1e lastige bocht door te komen, daarna haar eigen tempo gelopen. Ze wist nog net binnen de 8minuten te finishen en werd 18e.

Bij de pupillen gingen als eerste de mini's van start. Hier lopen de jongens en meisjes nog samen. Voor NEA liep Eva mee. Vorige week met de Nea Cross meegedaan en dat was zo leuk, dus ze kon gelukkig nog ingeschreven worden voor vandaag. Een voorzichtige start, maar een knappe inhaalrace en een 4e plaats.

Bij de jongens C liepen Milo en Levi mee. Die waren nog zo lekker aan het spelen, dat ze bijna de start mistte. Zelfs de mevrouw die achteraan mee liep moest ze een zetje geven om ze aan het lopen te krijgen. Maar toen ze eenmaal onderweg waren, hadden ze een mooie strijd met elkaar. Levi won het net, Levi werd 16e en Milo 17e.

Dave en Kevin stonden klaar bij de jongens B. Dave al heel ervaren in de cross en voor Kevin de eerste keer. Beide liepen ontzettend goed. Kevin kon net het tempo van Dave niet bij houden, maar liep netjes zijn eigen race. Ook voor Dave een top 10 met een 9e plaats, en een 18e plaats voor Kevin.

Voor de meisjes B stonden Maya en Maartje aan de start. Zij hadden er ook zin in en gingen hard van start. Maartje kon het tempo van de eerste 2 net niet volgen, maar werd heel knap 3e, Maya probeerde nog even te volgen, maar het ging net te snel. Ze liep haar eigen race en eindigde ook heel netjes de top 10 in met een 8e plaats.

Lieke liep als enige A1-meisje. Ze had een hele goede start en wist het tempo goed te volgen en werd 14e.

Als laatste liepen Tim, Pieter en Jay voor de A2-jongens. Pieter die meteen weg liep bij de andere twee en goed zijn eigen race liep. Hij dacht dat hij al bij de finish was en begon aan een eindsprint en haalde er 3 in, maar toen moest hij nog een stukje, maar wist ze toch nog voor te blijven en werd 23e. Tim en Jay liepen het grootste deel van de wedstrijd samen, maar het laatste stuk had Jay een sterke eindsprint, een 36e plaats voor Jay en Tim werd 37e. Als ploeg waren de mannen als 6e geëindigd.

Hier een impressie van de dag en nog foto's van de Dokev.