Wat was het weer gezellig en wat hebben we het getroffen met het weer! Op zaterdag 14 juli startte het festijn nadat de tentjes van de overnachters waren opgezet. De kids werden verdeeld in groepjes van 6 en per groepje werd één A2 pupil als ‘Team-captain’ aangewezen voor de dag.

Dit jaar waren er 10 spellen voor de pupillen klaargezet met als thema 'Highland games':

  1. Spijkerbroek hangen
  2. Blote voeten pad lopen
  3. Medicine ball hoog houden in combi met spijkers slaan

  4. Stoelendans met ringen
  5. Touw trekken

  6. Ballon trappen
  7. Boomstam slepen

  8. Zak werpen
  9. Survivallen

  10. Handboogschieten

De papa’s van Lúc en Leon hebben ervoor gezorgd dat er bij elk spel een emmer met water en een spons stond. Zo was er overal continue verkoeling voorhanden, ech een super idee! Heren, onze hartelijke dank daarvoor!

Met dank aan onze sponsors hadden we tussen de spellen door genoeg koek, fruit, ijsjes en drinken voor iedereen! Ook werden de kids nog even van extra laagje zonnebrand voorzien.

Na een sportieve middag is onze trainer Daan voor al onze pupillen weer patat en snacks gaan bakken. De kids kregen dit jaar zelfs nog een toetje toe! Het eten ging er wel in na zo’n actieve dag!

Om 20:00 uur moesten we helaas afscheid nemen van onze mini- en C-pupillen. Voor de B- en A-pupillen ging het feest nog even door. We begonnen met de bingo, waar ook dit jaar weer fanatiek om alle prijzen gestreden werd! Gevolgd door de disco van onze eigen DJ, Mister C (Roy), bewaakt door zijn maten Myron, Thomas, Pieter en Finn. Hij gaf een geweldige set weg! Voor de fans... Uiteraard hebben we hem direct voor volgend jaar weer geboekt!

Over het op tijd gaan slapen, hebben we het maar even niet over… En daar was zondagochtend natuurlijk ook niets van te merken…

Na een gezellig ontbijt met z’n allen moesten de kids nog even aan de bak. Één rondje inlopen (we hebben ze ongelooflijk gematst), gevolgd door een uitdagende woordzoeker, waarvan de 20 woorden verspreid lagen over de gehele atletiekbaan.

Om 10:00 uur werden de tenten afgebroken waardoor er toch echt weer een einde kwam aan het geslaagde weekend.

Tijdens het event zijn er heel wat foto's gemaakt! Nieuwsgierig? Klik hier voor de albums:

Graag maken wij direct gebruik van deze gelegenheid om het 8-koppige team dat voor de organisatie heeft zorggedragen te bedanken voor het geslaagde weekend.

Daarnaast willen we ook graag nogmaals alle hulpouders en trainers in het zonnetje zetten. Zonder jullie inzet en enthousiasme lukt het niet om zulke onvergetelijke momenten voor onze pupillen te creëren. Thanks!!!

Nogmaals dank aan Scouting Lamoraal van Egmond voor het lenen van heel wat materiaal! En dank aan de vrijwilligers van handboogsportvereniging ‘De Waterlandschutters’ voor een volledig verzorgde dag vol handboogschietplezier!

En last but not least geven wij ook graag nogmaals wat aandacht aan onze sponsors Deen, Kees Gutter en Lidl. We hebben heerlijk gesmuld van al het lekkers!

Alvast bedankt voor alle tips en tops! 

https://www.waterlandschutters.nl/wp-content/uploads/2017/11/wlslogo-1-200x200.png
  http://scoutingpurmerend.nl/wp-content/uploads/2018/06/logo-scouting-e1528887205517.jpg
  https://www.deen.nl/media/images/DeenLogo.jpg
https://www.keesgutter.nl/images/logo.png
   https://www.lidl.nl/statics/lidl-offering-nl/ds_img/layout/brand__default.svg