Zaterdag 17maart was de finale van de cross competitie. Waar de hockey- en voetbalwedstrijden voor de jeugd waren afgelast, ging deze wedstrijd toch gewoon door. Maar wat waren de omstandigheden zwaar, koud en veel wind die over de zandvlakte heen kwam waaien. De gevoelstemperatuur was -12°C

In de ochtend hebben eerst de junioren gelopen en daarna waren de pupillen aan de beurt. Melody mocht als eerste bij de meisjes mini. Helaas was ze afgelopen week flink ziek geweest, maar wilde ze toch graag lopen. Ontzettend jammer, want de 3 vorige wedstrijden zat ze steeds voorin. Maar nu zat er niet meer in dan een 23e plaats.

Dave stond klaar bij de jongens C. Ook hij had het zwaar in die nare kou en wind, een 47e plaats voor hem.

Bij de meisjes C hadden Maya, Frederique en Maartje zich geplaatst als team. Net nadat de meisjes van start waren, werd de wind nog zwaarder en werd iedereen gezandstraald. Maartje knokte zich naar plaats 10, Maya probeerde bij de eind sprint nog wat meiden in te halen en werd 25e en Frederique had het ook heel zwaar en liep in haar eigen tempo naar plaats 55. Als team werden ze 6e.

Bij de meisjes B had Elisa zich geplaatst. Zij liep heel erg knap naar een plaats in de middenmoot op plek 38.

Eliane stond bij de meisjes A1 aan de start. Ook zij leverde een knappe prestatie in het grote deelnemersveld op plaats 51.

Als laatste voor NEA stonden de jongens A2 aan de start met Mostafa, Rowan, Felix en Jelle. Helaas is Mostafa geblesseerd gestopt onderweg. Rowan kon weg lopen bij de andere 2 NEA jongens en werd 58e, Felix wist op het laatste deel weg te lopen bij Jelle en werd 70 en Jelle werd 77e.  En een 14e plaats als team.

Echt respect voor al die atleten die gelopen hebben onder deze zware, koude omstandigheden. 

 

Foto's