Zaterdag 27 januari stond de 3e cross op het programma, de laatste voor bekend wordt, wie er naar de finale gaan. De cross werd voor de eerste keer georganiseerd door av Hera in Heerhugowaard.

Het parcours ging zigzaggend over het middenterrein en over de crossheuvels naast de baan. Het parcours was niet overal erg duidelijk, waardoor koplopers soms stil stonden omdat ze geen idee hadden welke kant ze op moesten.

 

Dit keer liepen de jongens en meisjes mini in aparte series, en stond Melody klaar om als eerste NEA atleet te lopen. Ze was niet helemaal fit, maar wilde toch lopen. En op het einde van de race was duidelijk te zien dat ze niet lekker in haar vel zat, maar ze zette door en werd 2e, heel knap gedaan!

Bij de jongens C stonden Dave en Laurens klaar, Dave ging iets te hard van start en kon het tempo helaas niet volhouden, maar kon wel goed voorin het veld mee komen en werd 3e. Laurens liep zijn eigen tempo en werd 23ste.

Maya, Frederique en Maartje stonden bij de C meisjes aan de start. Maya en Maartje hadden een goede start en liepen voorin het veld mee. Frederique was ziek geweest en had daarom wat moeite om mee te komen. Maartje had een mooie inhaalrace en liep van de 6e naar de 3e plaats. Maya had op het laatste deel wat moeite en verloor wat plaatsen en werd 8e en Frederique liep netjes haar eigen tempo en werd 19e. En als ploeg een 3e plaats.

Helaas geen jongens B, maar Elisa en Britt waren en bij de meisjes B. Elisa had er zin in vandaag en ging hard van start en Britt ging wat voorzichtiger weg. Elisa kon het tempo goed volhouden en liep goed voorin het veld mee, helaas staat haar uitslag er nog niet bij. Ook Britt wist het tempo goed vast te houden en werd 20e.

Een grote groep jongens A1 aan de start, Pieter, Jacco, Roy, Tim en Maurits. Jacco en Pieter gingen hard van start en liepen redelijk voorin mee, Tim en Maurits liepen bij elkaar en Roy liep in z'n eigen tempo met een grote lach op zijn gezicht, die kan de volgende keer wel iets harder ;-) Jacco kon het tempo van Pieter niet bij houden en moest hem laten gaan 28e en 29e plaats. Maurits en Tim maakte het spannend, maar Maurits won het net, 37e en 38e plaats. Roy volgde op een afstand,je maar heel goed volgehouden en werd 41e. En als ploeg 6e.

Renee en Eliane stonden klaar bij de meisjes A1. Renee ging goed van start, maar had het zwaar op de heuvels, maar liep goed haar eigen race en werd 27e. Eliane had duidelijk nog last van de griep. Ze probeerde het echt, maar het ging gewoon niet vandaag. Wandelt kwam ze over de finish, maar wat een doorzettingsvermogen dat ze het wel uitgelopen heeft.

Felix, Ivan, Thijmen, Rowan, Mostafa en Jelle stonden aan de start bij de jongens A2. Mostafa ging hard weg en liep voorin het veld, Rowan, Jelle, Felix en Ivan liepen de eerste ronde nog dicht bij elkaar en Thijmen liep weer netjes zijn eigen tempo. Mostafa hield het tempo goed vol en werd 3e (nr 1 had eigenlijk gediskwalificeerd moeten worden ivm afsnijden)  Rowan wist weg te lopen bij de andere 3 en werd 15e , Felix had ook nog een eind sprint in de benen en werd 18e . Ivan wist Jelle op het laatste stuk ook nog in te halen en werd 23e , Jelle die ook nog wat last had van nawee├źn van de griep, kon echt niet meer en werd 25e . Thijmen kwam als laatste NEA jongen binnen en werd 34e en als ploeg een 4e plaats.

Vicky stond als enige A2 meisje aan de start, Kirsten kon door een blessure niet lopen, maar kwam wel aanmoedigen. Vicky liep in een goed tempo de eerste ronde en probeerde de 2e ronde het tempo vast te houden. Maar die heuvels waren die laatste ronde zwaar, maar ze hield het goed vol en werd 17e

UITSLAGEN

FOTO'S