Vandaag de cross op camping Bakkum, toch wel de leukste cross die er tussen zit! Daar aangekomen de nummers opgespeld en Henri ging meteen inlopen met de mini´s en c-pupillen.

Melody, Levi en Milo liepen bij de mini´s meisjes en jongens samen. Melody had een geweldige start en ging achter 2 jongens aan. Voor Milo en Levi de eerste keer cross, dus nog even wennen en een voorzichtige start. Melody kon het tempo goed volhouden en werd 1e meisje! Levi werd 11e en Milo 12e er een klein stukje achter.

 

De jongens c stonden ondertussen klaar met Dave, Laurens en Toni. Dave een goede start en probeerde met de snelste jongens mee te komen. Laurens liep in de middenmoot en Toni liep keurig zijn eigen tempo. Voor Dave ging het tempo voorin net even te snel, maar werd heel netjes 5e, Laurens 20e en Toni 28e. En als ploeg een 4e plaats.

Bij de meiden stonden Maya, Frederique en Maartje klaar. Maya en Maartje begonnen meteen snel en volgde de kopgroep op een kleine afstand, Frederique begon iets voorzichtiger. Helaas viel Maya het eerste rondje en moest ze Maartje laten gaan. Maartje had er zin in vandaag en zette de heuvel op een enorme versnelling in en liep de 2 koplopers voorbij en die konden haar ook niet meer volgen. Maya zat nog netjes in de top 10 en Frederique in de middenmoot. Maartje werd niet meer ingehaald en werd 1e, Maya 9e en Frederique 18e. En als team een 1e plaats, heel knap gedaan van de meiden!

Helaas geen jongens b aan de start, maar bij de meisjes b stonden Elisa, Britt en Zoey klaar. Elisa had er duidelijk zin in en startte meteen goed. Voor Britt en Zoey de eerste cross en zij begonnen iets voorzichtiger. Elisa deed keurig mee in het midden van de groep en werd 17e, Britt zat er een klein stukje achter en werd 22e en Zoey 33e, heel netjes haar eigen tempo gelopen. Als ploeg behaalde ze de 6e plaats.

Bij de jongens a1 waren Pieter, Tim, Leo en Roy aanwezig. Voor Roy en Leo de eerste keer bij een cross, en dan meteen zo´n heuvelig parcours, dus die gingen rustig van start en liepen hun eigen tempo. Pieter en Tim, al heel ervaren in het lopen van de cross, begonnen met een goede start en een onderlinge strijd. Uiteindelijk kon Pieter in het 2e deel versnellen en liep hij weg bij Tim. Een 31e plek voor Pieter en 34e voor Tim. Roy en Leo hebben keurig gelopen en werden 44e en 45e. Als team een 6e plaats.

Renee en Eliane stonden bij de meiden a1 aan de start. Eliane had een goede start en liep goed voorin. Renee iets voorzichtiger. Eliane kon het tempo goed volhouden en werd 14e. Renee had het het 2e deel van de race erg zwaar en kon het tempo helaas niet volhouden en werd 35e.

Een grote groep NEA jongens bij de a2, Rowan, Ivan,Thijmen, Felix, Mostafa en Jelle stonden daar aan de start. Mostafa had een geweldige start en pakte meteen de leiding. Rowan, Jelle, Ivan enFelix volgde daar iets achter en Thijmen daar weer een stukje achter. Mostafa kon helaas de leiding niet houden en werd heel netjes 3e! Rowan was weggelopen bij de andere Nea-jongens en werd 15e. Jelle werd door zijn moeder in verwarring gebracht en zette al iets te vroeg de eindsprint in. Hij liep daardoor wel weg bij Felix die hem niet meer kon inhalen. Een 19e plaats voor Jelle en 21e voor Felix. Ivan kon helaas het tempo in het 2e deel niet volhouden en verloor daar door wat plaatsen, maar een hele nette 31e plaats voor hem. Thijmen heeft goed zijn eigen tempo gelopen en zelfs op het einde van de race een aantal andere atleten in gehaald, een 37e plaats voor hem. Als team werden ze 5e.

Als laatste stonden de meisjes a2 klaar, Kirsten en Rava. Rava had een goede start en liep in de middenmoot mee en Kirsten liep goed haar eigen tempo. Beide konden hun eigen tempo goed blijven lopen. En kwamen kapot over de finish, Rava als 21e en Kisrten als 35e.

De volgende cross is 27 januari 2018 bij av Hera in Heerhugowaard. Mocht je nog nooit aan een cross hebben deel genomen en het lijkt je leuk, je kan je nog inschrijven bij de pupclub.

 

Uitslagen

Foto's