Zondag 12 maart waren de Nationale Pupillen Indoor steden wedstrijden in Apeldoorn. Ook dit jaar waren er weer pupillen van onze vereniging afgereisd naar deze sporttempel om daar met veel plezier hun onderdelen af te werken

Nadat de ouders hun kroost hadden afgeven bij de organisatie konden ze plaats nemen op de tribune, om daar te genieten van alle bedrijvigheid op de atletiekbaan. In totaal waren er 14 pupillen aanwezig, en nog veel meer ouders, broers en zussen (25 in totaal).

 

Voor alle deelnemers stonden er 4 onderdelen op de planning, voor iedereen sprint, 600 meter en aangevuld met kogel, verspringen of hoogspringen. Voor de MPmini was Melody van de partij, en ondanks haar prestaties de dag ervoor (cross finale) heeft ze weer goed gepresteerd. Met een PR bij verspringen werd dit dan ook beloond.

Bij de MPC waren Elisa & Sienna van de partij. Beide dames moest naast de loopnummers verspringen en hoogspringen.Zowel Sienna als Elisa hebben zich kunnen verbeteren bij het verspringen, en hebben ze zichzelf geëvenaard met het hoogspringen. Sienna stond helaas net niet op het podium, maar heeft met een mooie 4e plaats natuurlijk een geweldige score behaald met deze meerkamp.

Dan Jinthe (MPB), met 3 PR’s had ze echt een top dag. Met kogelstoten een verbetering van haar PR met 47cm, naar een afstand van 4.07m

De dames van de MPA1, Vicky en Kirsten, waren ook lekker bezig. Vicky behaalde op 3 onderdelen een PR en Kirsten kon twee PR’s noteren. Bij hoog sprong ze 15 cm hoger dan haar oude record.

De laatste dames zijn de dames van de MPA2, Nienke en Laura. Laura stootte haar kogel tot 4,11m, een nieuwe PR, verbeterd 5cm.  Maar ook op de loopnummers heeft ze zichzelf kunnen verbeteren. Nienke wist zich op de sprint te overtreffen.

Maar niet alleen de dames van NEA hebben goed gepresteerd, ook de jongens hebben mooie prestaties neer gezet. De eerste atleet die ik even in het zonnetje wil zetten is Jay van de JPB. Met een PR bij verspringen, kwam hij nu tot 3.45m, een verbetering van 25 cm.

Chris, Tim, Mustafa, Ivan en Thijmen kwamen uit voor de JPA1.De grootste delegatie van onze NEA pupillen. Om 10.00 uur mochten ze beginnen met hoogspringen. Zowel Ivan, Tim & Mustafa wisten zichzelf over de lat te werken die hoger lag dan ooit tevoren. Na het hoogspringen, moesten ze met een sprint naar de 60m sprint. Dit omdat het hoogspringen wat langer duurde dan verwacht. Zowel Chris en Mustafa hadden nog nooit in een wedstrijd een 60m gesprint, dus een PR. Thijmen wel, en helaas bleef hij met 0,05sec net achter zijn PR van 9.89 sec. Op de 600 meter liepen Mustafa en Ivan een PR, met een verbetering van respectievelijk 8 en 12 sec.Ze waren dus echt op dreef. Als laatste hadden ze nog het kogelstoten. Waarbij Mustafa zich met 21cm heeft kunnen verbeteren. 

Met 24 PR’s was het echt een top dag en kunnen we weer trots zijn op onze atleten. Hopelijk  zien we jullie volgend jaar weer terug in Apeldoorn, en wellicht nog meer afgevaardigde van NEA.

FOTO'S

UITSLAGEN