Een prachtige dag voor een finale! Een mooi parcours, maar de paden waren zo smal dat de start heel belangrijk was. Inhalen was op de smalle paden bijna onmogelijk, dus rustig starten kon niet, meteen volle bak.

Na de jnuioren (lees hier hun verslag) waren eindelijk de pupillen aan de beurt. Dave (JPmini) mocht als eerste. Deze groep was niet zo heel groot, dus Dave de opdracht gegeven niet meteen heel hard te starten en op de helft proberen anderen in te halen. Goed gelopen en nog net in de top 10, met zijn 10e plaats.

Maartje, Melody en Frederique stonden aan de start bij de Mpmini. Maartje had een goede start, helaas viel Melody, maar ze stond snel op en ging gewoon door. Maartje ging bijna de verkeerde kant op het laatste stukje en het werd nog spannend om de 4e/5e plaats. Wel zelfde tijd maar het werd de 5e plaats. Melody had een goede inhaalrace en liep ook heel sterk en werd ondanks val 27ste. Frederique loopt altijd haar eigen tempo en begint pas echt te rennen als ze bekende ziet, dus volgende keer moeten we wat meer verspreid staan, nu de 31e plaats. Bij de prijsuitreiking kwam wel een hele grote verrassing. Als team 3e! Frederique was er op het podium niet bij, maar later wel met z´n 3tjes gevierd.

Door de prijsuitreiking heb ik de race van Pieter (JPB) en Eliane (MPB) gemist, maar bij de finish Pieter gesproken en het was wel een goede race, maar wel zwaar een 67ste plaats voor Pieter.

Eliane was boos, haar vader had het niet helemaal goed begrepen en had gezegd meerdere rondjes, dus niet te hard beginnen. Maar het was 1 ronde, met een stuk start en finish. Dus ze was in 1 keer bij de finish en alleen het laatste stuk gesprint naar een 55e plaats.

Bij de JPA1 stonden er 4 jongens klaar, Mostafa, Rowan, Felix en Jelle. Mostafa had echt een geweldige start en ook Rowan had een goede start. Jelle zat netjes in de middenmoot. Helaas had Felix niet zo´n goede start, maar wel een goede inhaalrace. Mostafa wist die goede plaats vast te houden en werd 4e. Rowan zat ook goed voorin en werd 30ste en ook Jelle en Felix hadden goed gelopen, als één van de laatste door naar de finale van onze poule en dan 54e en 60e van de 81 toch heel goed gedaan. Als ploeg zijn ze net naast het podium geëindigd, 4e van de 15 ploegen een heel knap resultaat.

Als allerlaatste waren de MPA2 aan de beurt. Het team bestond uit Nienke, Nora, Brenda en Laura. Nora sprintte weg bij de start en zat goed voorin. Ook Laura en Brenda liepen goed mee. Alleen Nienke had zich bij de start naar achter laten duwen en liep erg achterin. Maar wat moet zij een inhaalrace gemaakt hebben, want ze kwam als eerste Nea meisje binnen op de 20e plaats. Met vlak achter zich Laura (24e) die Nora (29e) nog ingehaald had. Net daar achter liep Brenda die 33e werd. Omdat de meiden zo dicht bij elkaar liepen en redelijk voorin, hoopte we dat ze misschien op het podium zouden komen als ploeg. Helaas waren er nog een paar andere sterke ploegen en liepen ze net het podium mis, 4e van de 17 ploegen een geweldige prestatie.

FOTO'S

UITSLAGEN