Vandaag 4 februari stond de 3e cross op het programma. Op pad naar Anna Paulowna. Deze cross staat elk jaar op het programma, dus het parcours is inmiddels bekend bij de meeste atleten.

In de ochtend begonnen de junioren. Na een korte pauze waren de pupillen aan de beurt. Als eerste liepen de mini jongens en meisjes samen, voor NEA liepen Dave, Melody, Frederique en Maartje. Dave wilde dit keer heel graag winnen van de meisjes, dus met de trainer afgesproken iets minder hard te starten en dat deed hij! Daardoor had hij genoeg energie over op het einde om voor de meiden te blijven. Maartje had een slechte start, maar knokte zich naar voren en wist toch nog al eerste meisje te finishen. Melody had een super dag en liep een geweldige wedstrijd en Frederique had wat moeite met de heuvel die in het parcours zat, maar liep ook een goede race.

 

Dit keer geen JPC aan de start, maar bij de meisjes stonden Lieke en Elisa klaar. Ze maakten er net als de vorige keer een spannende wedstrijd van onderling. Elisa was deze keer de beste van de 2. Beide voor het midden van de groep gefinisht.

     Pieter, Maurits en Tim liepen namens de JPB, Pieter liep midden in het veld en Maurits en Tim liepen samen wat achter in het veld. Na de laatste heuvel, wilde ze toch wel allebei van elkaar winnen, dus toen volgde een eindsprint van de jongens, die net werd gewonnen door Maurits, maar wat een pit zat erin vandaag bij Tim, nog nooit zat hij zo dicht achter Maurits. Bij de MPB liepen Jinthe, Eliane en Renee. Eliane startte meteen hard, en wist het tempo vol te houden en dat werd beloofd met een 6e plaats. Jinthe en Renee startte wat voorzichtiger. Jinthe was toch iets te hard gestart en Renee kwam haar in de 2e ronde voorbij.

Bij de JPA1 stond er weer een grote groep aan de start. Mostafa, Rowan, Felix, Jelle, Ivan en Thijmen. Mostafa en Rowan hadden een goede start, Jelle en Felix lieten zich aan de kant duwen, die mogen wel wat meer lef tonen de volgende keer, Ivan en Thijmen startte wat voorzichtiger. Mostafa kon het tempo van de eerste 2 niet bijhouden en heeft de hele wedstrijd op de 3e plaats gelopen. Rowan liep een rustige 1e ronde en knalde de 2 ronde en haalde er een hoop in. Felix liep een goede wedstrijd en Jelle kon zijn tempo dit keer niet bij houden. Ivan en Thijmen maakte het nog spannend op de laatste meters, Ivan won het net. Bij de MPA1 deed alleen Kirsten mee voor NEA, een goede race in haar eigen tempo.

Bij de JPA2 was alleen Mauro er, helaas had hij last van zijn enkel en kon hij niet voluit lopen. Vooral de heuvel op was zwaar, maar knap dat hij hem uitgelopen heeft. Als laatste de MPA2, Nienke, Nora en Brenda. Nienke startte dit keer wat rustiger en had als plan de 2e ronde wat harder te gaan, helaas ging dat deze keer niet, zulke dagen zitten er ook wel eens tussen. Nora en Brenda hadden een onderlinge strijd, tot 1,5ronde kon Brenda in de buurt blijven van Nora, maar het laatste stuk kon Nora versnellen en hield Brenda het niet mee bij. Maar weer goed gelopen van de meiden.

Uitslagen

Foto's