Vandaag stond de leukste cross van de competitie op het programma, bij Camping Bakkum georganiseerd door av Castricum, lekker door het bos crossen met heuvels en verschillende ondergronden. En vooral ook voor de toeschouwers erg leuk omdat je de atleten meerdere keren voorbij ziet komen.

Warm aangekleed op pad, want volgens buienradar zouden er in het begin nog wat winterse buien over kunnen komen. 

Na de junioren in de ochtend waren de pupillen aan de beurt. De mini's jongens en meisjes liepen samen. Voor Nea liepen Dave, Melody, Frederique en Maartje (die in het oude tenue en op oude spikes van Eline en Nienke loopt en dat geeft vleugels). Dave wilde wel graag van de meiden winnen, en startte snel. Maartje en Frederique er iets achter, helaas viel Melody bij de start en moest aan een inhaalrace beginnen. Maartje haalde Dave in en die kon het tempo niet bijhouden. Maartje liep uiteindelijk naar een 3e plaats in totaal, maar was wel het 1e meisje! Dave en Fredrique hadden keurig gelopen en Melody heeft het heel goed gedaan, ondanks de val bleef ze goed doorlopen en had ze nog energie om de heuvel op te sprinten, en haalde ze er nog 4 in.

Kenji was de enige C-jongen, voor hem de eerste keer een crosswedstrijd. Het was zwaar, maar hij liep goed door. Namens de C-meisjes liepen Lieke en Elisa. De meiden startte rustig, maar hadden een strijd onderling, om de beurt op kop, en een spannende eindsprint, volgens de uitslag is Lieke de beste, maar krijgen ze toch de zelfde tijd.

Pieter en Tim liepen namens de B-jongens, Pieter startte erg hard, en zakte wat terug in de 2e ronde, Tim startte was rustiger en liep netjes z'n eigen tempo, de heuvel op was een strijd, maar we hebben de foto gezien en wat deed hij het goed! Bij de B-meisjes deden Jinthe, Eliane en Renee mee. Jinthe had een goede start, maar na 1 ronde kwam Eliane haar voorbij en heuvel op kwam ook Renee er langs, Jinthe probeerde nog aan te haken, maar het ging net te snel.

Bij de A1-jongens stond een grote groep aan de start, Mostafa, Rowan, Felix, Thijmen, Ivan en Jelle. Mostafa ging hard van start, met een paar grote concurrenten achter zich aan, Rowan, Felix en Jelle liepen met zn 3en de eerste ronde en Ivan en Thijmen volgde in de achterhoede. Na de eerste ronde werd Mostafa ingehaald en probeerde aan te haken, maar het tempo lag hoog. Rowan was weggelopen bij Felix en Jelle. Ivan die probeerde weg te lopen bij Thijmen. Mostafa eindigde na een mooie eindsprint op de 2e plaats en Rowan haalde de 2de ronde er nog een hoop in, net buiten de top 10. Felix wist na een tussensprint van Jelle weg te lopen, maar de mannen zaten nog netjes voor het midden van de groep. Ivan was goed weggelopen bij Thijmen, die op het einde nog iemand wist in te halen met een eindsprint. Bij de A1-meisjes liep alleen Kirsten, ze liep netjes haar eigen tempo en kon dat goed volhouden, na de laatste heuvel af, wist ze na wat aanmoedigingen van de trainers nog een mooie eindsprint in te zetten en haalde ze meteen 2 meiden in.

Mauro was de enige A2-jongen, na wat problemen met z'n enkel de afgelopen tijd, toch goed gelopen. Bij de A2-meiden stonden Nienke, Laura, Brenda en Nora aan de start. Nienke die na een goed gesprek met de trainer besloot niet heel hard weg te gaan, maar de eerste ronde iets rustiger en de 2e ronde versnellen en meiden inhalen, een strategie die goed uitpakte met een 5e plek. Nora, Brenda en Laura hadden en mooie strijd onderling. Laura die iets rustiger gestart was, maar keurig naar de andere 2 toegelopen was. Brenda wist in de 2e ronde een goede versnelling te plaatsen, maar in de eindsprint kwam Nora toch nog voorbij en Laura zat er ook nog vlak achter (plaatsen 10, 11 en 13). Erg goed gelopen door de meiden, ze doen zo goede zaken voor het ploegenklassement.

Na 3uur in de kou gestaan te hebben en wat hagelbuien te hebben getrotseerd, maar vooral mazzel hadden met de zon die door kwam, kunnen we niet anders zeggen dat het een geslaagde middag was en dat Nea het heel goed gedaan heeft.

FOTO'S