Zondagochtend, 11.00 uur, de laatste atleten komen aangesneld, klaar voor de eerste crosstraining van het winterseizoen. De zon schijnt, een graad of 12, blauwe lucht en het Trimpad ligt er weer schitterend bij, veel bladeren op de grond, takken over de weg en hier en daar een klein beetje modder, een perfect parcours aan het begin van het seizoen.

18 Atleten gaan onder begeleiding van Ray, Lisette en Martin het Trimpad verkennen, door een rondje in te lopen. Voor vele atleten toch weer wat anders dan gewoon een rondje over de atletiekbaan.

 Na het warmlopen tijd voor een estafettespelletje. De groep opgedeeld in twee├źn en dan kijken welke groep het snelste is over een stuk grasveld. De teams zijn zeker aan elkaar gewaagd en na twee potjes hadden ze allebei een keer gewonnen.

Dan toch even controleren hoe het met de conditie is van de jongens en meisjes. Een halve coopertest, dus 6 minuten rennen over het Trimpad. Oei, dat is even zwaar, maar wat hebben ze het goed gedaan. Bijna iedereen heeft het volgehouden om alle 6 minuten te rennen en niet te gaan wandelen tussen door.

Als laatste oefening nog even een duoloop. Samen dribbelen en als de fluit gaat samen rennen. Heuvel op, Heuvel af, door de struiken, springend over kuilen en als de fluit weer gaat weer even dribbelen.

Voor de meeste deelnemers is de crosstraining al gesneden koek, omdat ze al een paar jaartjes mee draaien in het winterseizoen, maar gelukkig ook weer een paar nieuwe enthousiastelingen erbij.
Hopelijk kunnen we er nog meer begroeten dit seizoen, want het is nog steeds mogelijk om je in te schrijven voor de crosswedstrijden via de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (pupillen) of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (junioren).

Doe gezellig mee met de wedstrijden en kom ook trainen op zondag op het trimpad.