Na een weekje rust in de herfstvakantie gaan onze pupillen er weer tegenaan. Zoals jullie van ons gewend zijn, weer een nieuwsbrief met een hoop weetjes:

 • bemensing pupillencommissie
 • clubkampioenschappen
 • PR klassement
 • cross competitie
 • acties
 • wedstrijdprogramma winter 2016-2017
 • 100 jaar NEA
 • overige zaken

 

We beginnen eerst met een serieuze en belangrijke vraag van onze kant! Tot aan de herfstvakantie van 2017 zal de pupillencommissie nog met veel inzet en plezier alle werkzaamheden verrichten voor onze pupillen. Daarna gaan wij het stokje overgeven aan een geheel nieuwe pupillencommissie. Bianca is nu gestopt en de kinderen van Sandra en Wendy zijn nu A2 en gaan door naar de junioren volgend jaar.

Gezien wij zeker een lange periode nodig hebben om deze commissie in te werken zijn we op zoek naar een aantal enthousiaste ouders die de komende jaren deze werkzaamheden over kunnen nemen. Het liefst uit een mini, C of B groep zodat deze commissie nog een aantal jaren bij elkaar kan blijven. Maar dit is natuurlijk geen vereiste. Wij willen heel graag dat de organisatie voor onze pupillen gewoon blijft doorgaan en hebben jullie hulp daarbij nodig! Dus lijkt het je leuk en heb je de tijd (meer handen maakt licht werk) en het enthousiasme, laat het ons weten!

HULP OP KORTE TERMIJN
We zijn op korte termijn al op zoek naar iemand die bij ons aan de pupillentafel zou kunnen helpen.
Het gaat om ondersteuning van een van ons op de woensdag- en/of vrijdagavond. Sandra is nu vaak alleen en dat is veel te druk. Wie wil ons helpen?

CLUBKAMPIOENSCHAPPEN
Zondag  2 oktober jl. waren de Clubkampioenschappen op onze eigen baan. Er was een geweldig grote opkomst op deze dag van onze leden.
Helaas zat het weer nogal tegen, bijna de gehele dag regen. Maar uiteindelijk maakte dit niets uit voor de prestaties en het plezier van onze pupillen. Regen of geen regen, buiten spelen tussen de wedstrijden door blijft ook altijd leuk.

Juryleden ontzettend bedankt, zonder jullie waren er geen clubkampioenschappen. Sommige waren na uren echt doorweekt en gingen gewoon vrolijk verder. Na de prijsuitreiking aan het einde van de sportieve dag konden we beginnen aan de barbecue. Dat was weer erg goed verzorgd! Iedereen bedankt voor het mogelijk maken van een leuke sportieve dag op onze baan!

UITREIKING PR KLASSEMENT
Vrijdagavond 14 oktober jl. na de training hebben we de uitreiking van het PR klassement gehad. Er zijn weer bekers, prestatiekaarten en voor ieder een presentje uitgedeeld. Helaas hebben we ook afscheid moeten nemen van Bianca Buis. Zij gaat afscheid van ons nemen omdat haar dochter Keira doorgaat naar de junioren. Yvonne (moeder van Silke Tip) zal deze functie van haar overnemen. Bianca heeft de afgelopen 6 jaar met heel veel plezier deel uitgemaakt van onze pupillencommissie. We gaan je missen Bianca!

Voor de herfstvakantie hebben we ook afscheid moeten nemen van 5 trainers van onze pupillen. Namelijk Jelle, Hermen, Hans, Petra en Darrel. Nogmaals ontzettend bedankt voor al jullie tomeloze inzet voor onze pupillen. Bijna alle trainers gaan door met het geven van trainen maar dan bij onze junioren, dus we zien elkaar gewoon nog op de baan.

Gelukkig hebben we wel al een aantal nieuwe trainers welkom mogen heten bij onze trainersgroep, zodat alle trainingen na de herfstvakantie gewoon door kunnen gaan. Voordat het zomerseizoen weer begint, kunt u uw zoon/dochter weer opgeven voor het PR klassement. Tijdens de winter/crosscompetitie hebben we geen PR klassement. Tegen de tijd dat de inschrijving start voor het PR klassement hoort u dat weer van ons via de nieuwsbrief.

INDELING CATEGORIEEN NA DE HERFSTVAKANTIE
De pupillen zijn woensdag in hun nieuwe groep begonnen en hebben trainen gehad van hun nieuwe trainers. Nog even de veranderingen genoemd:
Ben je geboren in 2006 dan word je pupil A2
2007 wordt pupil A1
2008 wordt pupil B
2009 wordt pupil C
2010 blijven mini’s.

WINTER/CROSSCOMPETITIE
Voor de nieuwe leden, wat is de winter/crosscompetitie? Dit is het wedstrijdelement wat in de winter periode gehouden wordt. De pupillen rennen hier alleen een lange afstand. Niet op een atletiekbaan maar over een parcours wat vaak naast een atletiekbaan, door de natuur is uitgezet. Vaak door de modder of over hooibalen heen. Erg leuk!
Voor deze competitie zijn er weer 3 wedstrijddagen:

De finale (alleen op uitnodiging) is op zaterdag 11 maart 2017. Je maakt kans op de finale als je minimaal 2 van de 3 wedstrijden hebt meegedaan.
Opgeven kan aan de pupillentafel.

De trainingen voor de cross zullen plaatsvinden op de zondagen, deze start vanaf  zondag 30 oktober as., van 11.00-12.00 uur op het Trimpad in de Wheermolen. De trainingen zijn niet verplicht, maar alleen voor diegene die ook meedoet aan de wedstrijd. Van te voren aanmelden is niet nodig. De zondag na een wedstrijd is er geen training. 

Trainingen op de zondagen:

30 oktober, 13 november, 27 november, 4 december, 18 december, 8 januari, 22 januari, 29 januari, 12 februari, 26 februari en 5 maart.

DEEN SPONSORACTIE
We hebben weer elke vrijdag kunnen genieten van een traktatie van Deen na de wedstrijd. Koeken, limonade van alles is er langs gekomen. Wij vinden het erg leuk dat jullie allemaal zo enthousiast hebben mee gespaard. Dank daarvoor! Elke training kwamen er wel kinderen muntjes bij ons langs brengen. Wat de uiteindelijke opbrengst is, horen jullie later van ons. Natuurlijk wordt de opbrengst weer besteed aan de jeugd van onze vereniging!

GROTE CLUBACTIE
Ook dit jaar mochten de pupillen weer langs bij familie of vrienden of langs de deuren voor de verkoop van de grote clubactie. Ook dit jaar wordt het harde werken beloond. Bij minimaal 5 loten ontvang je een cadeaubon, die in waarde toeneemt als je meer verkoopt. Diegene die de meeste loten heeft verkocht wordt extra in het zonnetje gezet. De opbrengst wordt gebruikt voor pupillen.
Na de herfstvakantie graag de boekjes inleveren!

DATA OVERIGE WEDSTRIJDEN
Zondag 06 november NEA run, op de baan opgeven ter plaatse. (dan geen crosstraining)
Zondag 11 december Purmerbosmarathon, opgeven ter plaatse.. (dan geen crosstraining)

DATA INDOOR WEDSTRIJDEN
Zaterdag 10 december Indoor Gala AV Hylas (opgeven via pupillencommissie)
Zaterdag 18 februari Phanos Indoor Ookmeerhal in Amsterdam (opgeven via pupillencommissie)
Zondag 12 maart Indoor Apeldoorn (opgeven via atletiek.nu)

Voor meer wedstrijden buiten de regio zie de wedstrijdkalender op de website. Hiervoor kun je zelf inschrijven via atletiek.nu

100 jaar NEA
In elke nieuwsbrief wordt het wel genoemd, 100 jaar NEA. Achter de schermen is men druk bezig met de voorbereidingen. Op 16 mei 2017 bestaat AV NEA Volharding 100 jaar! En natuurlijk gaan we dit vieren. In de week van 7 tot en met 21 mei 2017 vinden er allerlei jubileum festiviteiten plaats. Woensdag 17 mei 2017 houden wij een pupillenmiddag voor de basisscholen in Purmerend En aansluitend zijn onze NEA pupillen aan de buurt. Maar daarover later meer. Zet de datum vast in de agenda!

DOORGEVEN VERANDERING GEGEVENS
Regelmatig wordt de pupillencommissie geconfronteerd met verouderde telefoon, mail of adresgegevens van leden. Als uw gegevens veranderen geef ze alsjeblieft zo spoedig mogelijk door aan ons! Ook als u weggaat tijdens de training laat even een telefoonnummer achter waar u op te bereiken bent. Het komt wel eens voor dat er een ouder van een pupil met spoed telefonisch bereikt moet worden.

11 NOVEMBER
Op 11 november is er i.v.m. Sint Maarten GEEN training.
De pietentraining zal plaats vinden op vrijdag 2 december.

LAATSTE PUNTJES

 • Verzoekje, opgave voor wedstrijden alleen via de pupillencommissie en NIET rechtstreeks bij het wedstrijdsecretariaat of de organiserende vereniging. Tenzij anders in onze nieuwsbrief vermeld.
 • Mocht je verhinderd zijn voor een wedstrijd, dit graag melden bij de pup club. Dit voorkomt onnodig wachten.
 • Afmelden van een wedstrijd als de inschrijving al gesloten is, dan is het wedstrijd geld gewoon verschuldigd. Graag hier rekening mee houden.
 • Het komt nog steeds voor dat er geen kantinebezetting tijdens de training is. Achter de bar hangt een schema waar u zich op aan kunt melden voor de kantine dienst. Goed voor de vrijwilligers uren! (de pupillencommissie schenkt geen koffie/thee voor ouders)
 • Vergeet geen bidon mee te nemen naar de training!

Groetjes,
De pupillencommissie (mailto:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.),
Sandra, Wendy en Marianne – bemanning pupillentafel, opgave nieuwe leden, opgave wedstrijden en organiseren activiteiten e.d. Yvonne – PR Klassement (zomerseizoen)
Trainerscoördinatoren pupillen Pim, Lisette en Martin Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.