Op zaterdag 17 september was de finale van de pupillencompetitie 2016. Ook hier bleken onze pupillen heel succesvol, lees snel de wedstrijdverslagen van Robin en Chris (JPB) en van Marianne (pupillencommissie).

Uitslagen finale

 

Verslag Robin en Chris:

De onderdelen waren estafette, kogelstoten, 40 meter, verspringen.
We vonden dit de leukste wedstrijd van ons leven om dat we met de erevlag en muziek mochten lopen.
En we hebben een nieuw PR met de estafette gerend.
We zijn 2e van alle clubs van de pupillen B geworden.
Alle 5 kinderen van Nea hebben een zilveren medaille gewonnen en een grote beker.
De kinderen die mee deden waren Robin, Chris, Mustafa, Rowan en Thijmen.
Jelle, Ivan en Kirsten kwamen ons aanmoedigen.
Het was een lange dag maar wel leuk.
 
Sportieve groetjes,
Robin & Chris, Pupillen B

 

Verslag pupillencommissie:

Finale pupillencompetitie 2016

Op zaterdag 17 september 2016 was de finale van de pupillencompetitie bij Dem in Beverwijk. NEA was vertegenwoordigd met 20 pupillen, de meisjes minipupillen, Sienna Akkers, Angela Haasakker, Maartje Rol, Elisa Hartwijk en Melody Nilesen. De jongens pupillen C, Jay van Wanrooij, Jacco Schoutsen, Joshua Bok, Myron Buis en Maurits Nibbering. De jongens pupillen B, Mostafa Al Bayati, Robin Siegers, Thijmen Dijkman, Rowan de Wit  en Chris de Jong en de meisjes pupillen A2 met  Alyshia Kavehercy, Luna Meijer, Charlotte Meurs, Ileana Meier en Kiki van Kooten.

Iedereen moest al vroeg vertrekken, want we moesten op tijd zijn voor het defilé. Bij aankomst hadden Martin en Lisette de shelter al opgezet, erg fijn voor de pupillen om zich even in terug te kunnen trekken tussen alle onderdelen door.

Omstreeks 10.15 uur begon het defilé. Alle teams moesten zich achter elkaar opstellen en werden omgeroepen door de speaker om een ere ronde te lopen. NEA was met een grote ploeg aanwezig en dat was natuurlijk een mooi gezicht. De trainers Martin en Lisette liepen met de vlag mee.
Daarna was het tijd voor de estafette.

De meisjes mini liepen een tijd van 32,40, een  4e tijd. De jongens pupillen C liepen een tijd van 29,55 een 6e tijd. De jongens B liepen een tijd van 26,92, de 2e tijd. En deze prestatie zou later op de dag nog belangrijk worden. De meisjes pupillen A2 liepen een 3e tijd in 35,69.

Na deze goede opwarming kon de meerkamp beginnen.

De onderdelen van de meerkamp voor de jongens B waren 40 meter, kogelstoten en verspringen. De mannen waren erg serieus bezig en je merkte aan alles dat ze een goede prestatie wilden neerzetten. Inmiddels wisten ze dat ze ook als team nog een prijs konden winnen, dus waren daardoor extra gemotiveerd.

Voor Mostafa was het ook erg spannend, want hij wilde absoluut zijn prestatie van vorig jaar verbeteren. Maar hij had een paar geduchte tegenstanders, zoals het grote talent van Phanos, Chivano. Bij het eerste onderdeel kogelstoten kwam Robin 5,64 ver. Mustafa had 5,45, Chris 5,06, Rowan 4,31 en Thijmen 4,30. De jongens waren niet erg tevreden over hun prestatie maar er kon nog van alles gebeuren. (De ouders waren wel tevreden hoor, maar daar werd niet naar geluisterd).

Daarna kwam de 40 meter. Daar werden een paar snelle tijden gelopen! Mustafa wist dat hij een goede 40 meter moest lopen wilde hij meedoen met de besten en dat deed hij! Een mooie tijd van 6,55. De 2e tijd van 45 jongens B, heel knap gedaan en zichzelf overtroffen. De andere jongens liepen ook prima, Robin 7,21, Chris 7,28, Thijmen 7,36 en Rowan liep 7,79. Een hele mooie prestatie van de jongens.

Tussendoor was er even tijd om yathzee te spelen en te voetballen voordat het laatste onderdeel begon.

Het laatste onderdeel voor de jongens B was het verspringen. Hier hadden de jongens nog veel op de laatste twee trainingen voor geoefend dus ze hadden er vertrouwen in. Mustafa sprong 3,75 ver, Thijmen 3,28, Rowan 3,12,  Robin 3,01 en  Chris 2.97.

Uiteindelijk een 4e plaats voor Mustafa met 1497 punten. Wat een geweldige prestatie! Bij de prijsuitreiking werd hij omgeroepen maar hij had niet door dat hij zo hoog geëindigd was en bleef zitten. Gelukkig konden we hem waarschuwen dat hij zijn prijs in ontvangst mocht nemen.

De jongens B moesten erg lang wachten met de prijsuitreiking en waren als laatste aan de beurt maar uiteindelijk was er nog een mooie verrassing voor onze jongens, want ze waren 2e geworden als groep, dus een medaille voor iedereen en een mooie beker om mee te nemen en in de prijzenkast te doen bij NEA. 

Einde van de dag was er ook een medaille voor Sienna Akkers (meisje mini) 3e plaats meerkamp, heel goed gedaan! En Alyshia Kavehercy (meisje A2) 4e plaats meerkamp. Ook een topprestatie!

Iedereen bedankt voor de aanmoediging op deze mooie dag en de pupillen bedankt voor hun geweldige inzet. Het was al met al een zeer geslaagde dag voor onze NEA pupillen.

Groeten Marianne (moeder van een B pupil)

Hoe leuk om te zien dat er zoveel verslagen zijn geschreven door pupillen en ouders. Als u het ook leuk vindt om een keer (samen met uw kind) een verslagje van een wedstrijd of run te schrijven, mail dit dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dan kunnen we het op de website plaatsen!