Afgelopen weekend waren de Nationale Estafettekampioenschappen bij AV Startbaan in Amstelveen. En wat een succes hebben we daar behaald: zilver voor de meiden A pupillen en zilver voor de jongens B!

Lees snel het verslag van deze mooie dag van Thijmen!

 

Zaterdagochtend 24 september.

Om 09.30 ben ik, samen met papa, op weg richting Amstelveen. Vandaag mag ik meedoen aan de NEK 2016. Ons team (jongen B-pupillen) moeten om 12.08 uur lopen, maar toch moeten we ruim een uur van te voren aanwezig zijn om ons aan te melden.Omdat het altijd druk is met parkeren zijn we op tijd weggegaan, zodat we zeker niet te laat zijn en wij alvast het deelnemersformulier kunnen ophalen.

Om 10.30 zijn Robin, Chris, Koen en Mostafa er ook en kunnen we de startnummers ophalen en alvast een beetje inlopen. Ook kunnen we kijken naar andere estafettes, die voor ons gelopen worden. Bijvoorbeeld bij de 4x100 meter jongens A. Wat gaat dat snel, en wat zijn ze goed, maar ook hier gaan wissels niet altijd goed, en worden zelfs de estafettestokjes geprobeerd over de finish te gooien.

Tijdens de estafetteseries van de pupillen C nog even een paar keer goed oefenen op onze wissels en dan naar onze plaats toe. Wij moeten in de 2e serie lopen, dus nog even kijken naar onze concurrenten. Oei, wat gaat dat snel, 26,48sec, dat is sneller dan onze snelste tijd (26,92).

Nu zijn wij aan de beurt, Ik ga op mijn plek staan als 4e loper en wacht gespannen af op het startschot. Mostafa vertrekt geweldig en de eerste wissel met Robin verloopt vlekkeloos. Nu het stokje naar Chris en dan mag ik. Ik hoor “loop” en vertrek. Dan voel ik het stokje in mijn hand gedrukt worden en hoor “pak”. Nu is het aan mij om dat stokje als eerste over de lijn te brengen. Helaas komt er iemand van AV De Spartaan langszij en worden wij 2e in onze serie..

Tijdens het juichen en vieren van onze geweldige estafetterun, is ondertussen ook de 3e serie gelopen. Ook hier werd hard gelopen, dus zouden we nu wel of niet op het podium komen? Onze ouders zijn druk in de weer met hun telefoon om te kijken naar de uitslag, maar wat duurt dat lang zeg voor dat het op de site staat..

Na een half uur weten we het zeker. 2e met een tijd van 25,54sec. En dat op 0,04sec van de nummer 1. Wat een tijd, zelfs bijna het clubrecord. Nu wachten op de prijsuitreiking en kijken en aanmoedigen bij de meiden van de Pupillen A2. Ook de dames hebben hard getraind voor deze estafette, en dus hopen we op een mooi resultaat. Ondanks dat er bij de 3e wissel iemand, onbewust, een beetje in de wegliep een mooie tijd van 34,88sec. Maar is deze nu goed genoeg voor een podiumplaats??

Zeker, een gedeelde 2e plaats, want Haag Atletiek, liep ook 34,88. Goed hoor!

Snel naar de prijsuitreiking, en ja hoor hier de bevestiging van onze tweede plaats. Natuurlijk mochten ook de meiden naar het podium.Vol trots ga ik weer naar huis, om thuis aan mama mijn medaille te laten zien en al mijn verhalen te vertellen.

Groetjes Thijmen Dijkman