Zaterdag was voor velen pupillen de laatste Indoor wedstrijd van het seizoen bij Phanos in Amsterdam.

Vanaf nu kunnen we ons opmaken voor hopelijk een mooi buiten seizoen. Lees snel het verslag van een geslaagde dag.

Maar nu weer even terug naar de indoor wedstrijd in Amsterdam. Wat feitjes over deze wedstrijd.

 • 182 pupillen
 • 4 onderdelen
 • Driekamp
 • 2 hallen
 • Start 11.00 uur
 • 15 Nea Pupillen
 • 7 categorieën
 • 10 jongens
 • 5 meiden
 • 22 PR’s
 • Hard startpistool

De jongens C pupillen (Jay, Maurits & Tim) starten om 11.00 als eerste. Na een rondje warmlopen begint het echte werk. Eerst verspringen. Maurits spring met 2.57m een nieuw PR. Een mooi begin van de dag. Het volgende onderdeel is hoogspringen. Voor Tim, met een hoogte van 0,75m,  een evenaring van zijn  persoonlijk record. Ook Jay springt hoog (0,90m), maar helaas net niet hoog genoeg om zijn record te evenaren. Maurits sprong met 0,75m wel een PR. Als laatste onderdeel van hun driekamp stond de 40 meter sprint op het programma. Met een oorverdovende knal van het startpistool, sprinten zowel Jay (7,17) als Maurits (8,09) naar een nieuw PR.

Ondertussen zijn de Jongens B, onder begeleiding van de vader van Tim, al begonnen aan hun driekamp, met als eerste onderdeel de 40m sprint. Thijmen sprint in zijn serie met 7,12sec, 0,18 sec van zijn oude PR af. Als tweede onderdeel op het programma stond kogelstoten. Tim stootte met een afstand van 4,77m bijna zijn PR van 4,80m, hiermee kwam hij op dit onderdeel op een 5e plaats van de 26 jongens. Verspringen was het derde onderdeel voor deze drie heren. Ivan is langzaam naar het buitenseizoen aan het toeleven, want met 5cm tekort op dit onderdeel kunnen we uitkijken naar een nieuw PR straks tijdens de competitiewedstrijden.

Voor Casper & Mauro (JPA1) was het een mooie dag, een vol met PR’s. Casper behaalde op de 60 meter sprint een PR van 10,90sec en met kogelstoten stootte hij een afstand 5,81m. Mauro was op de sprint met zijn 10,20 sec een 0,5 sec. sneller dan zijn oude PR. Wat super. Bij het kogelstoten had Mauro geen PR, maar wel een 2e klassering van de 23 deelnemers. Ook deze heren hadden verspringen als laatste onderdeel, waar Mauro ook zijn tweede PR van de dag ophaalde.

Joey en Yarno probeerde de eer van NEA hoog te houden bij de Jongens pupillen A2. Met 5 PR’s is dit zeker gelukt. Joey heeft op alle drie de onderdelen zijn eigen records verbeterd.Bij de onderdelen sprint en kogel verbeterde Yarno zijn PR’s naar respectievelijk 9,54sec en 6,80m, de laatste een verbetering van zo’n 66cm.

Jinthe (MPC) en Laura (MPA1) moesten het in Amsterdam zonder steun van hun eigen ploeggenoten doen. Maar gelukkig niet zonder resultaat. Na 40 meter sprint, zette Jinthe met 8,23sec haar PR weer wat scherper. Een PR die ze een week geleden ook al had verbeterd.Laura verbeterde haar afstand bij het kogelstoten, naar een nieuw record van 3,75 meter.

Als laatste dan nog de dames van de MPA2. Alyshia, Luna en Roxy moesten als eerste de 60meter sprint doen. Met 11,30 sec zette Roxy haar PR scherper. Alyshia deed dat met een tijd van 9,31sec en Luna haalde van haar record van 8,95sec nog eens 0,09sec af: 8,86s! Bij het tweede onderdeel (kogelstoten) voor deze dames, stootte Roxy een afstand van 4,92m. Alweer een nieuw persoonlijk record.  Alyshia wist met de kogel een afstand van 6,62m te stoten en hiermee haar record opnieuw scherper te zetten. Het afsluitende onderdeel voor de meiden en de dag was het hoogspringen. In een geweldige strijd sprong Alyshia een PR van 1,15m, zo’n 15cm hoger dan haar oude record. Luna probeerde nog een hoogte van 130cm, maar dit was helaas net te hoog voor een nieuw PR.

Wederom een succesvolle dag voor de NEA atleten. Hopelijk kunnen ze deze lijn voortzetten in het buitenseizoen en mogen wij daar weer van genieten. Wij wensen jullie allen veel succes.

UitslagenFoto's