Zondag 6 maart waren de Nationale Pupillen Indoor steden wedstrijden in Apeldoorn. Een prachtige indoor atletiekbaan, welke sinds 2009 de locatie is voor het NK atletiek. Op deze baan waren naast 557 pupillen ook 11 pupillen van NEA aan het meestrijden voor nieuwe PR’s  en eventueel een podiumprijs.

Uiteraard is het al een eer dat ze op deze baan hun sport konden uitoefenen, want zeg nu zelf, wie wil er niet op de baan staan waar Dafne Schippers haar records verbreekt.

Het reilen en zeilen van dit grote evenement was echt fantastisch georganiseerd. De atleten werden opgevangen door de organisatie en werden in groepjes van 10 tot 12 atleten de gehele dag begeleid door een of twee groepsbegeleiders. De begeleiders deden een warming-up met de groep, brachten de kinderen op tijd naar hun onderdeel en coachte en troostte de pupillen waar nodig. Ook zorgde ze voor genoeg tijd om te eten en drinken en hadden de kinderen een plek om te kunnen praten, ontspannen en spelen. De ouders, verzorgers en coaches/trainers mochten vanaf de tribunes toekijken en aanmoedigen.

Voor alle deelnemers stonden er 4 onderdelen op de planning, voor iedereen sprint, 600 meter en aangevuld met kogel, verspringen of hoogspringen. Voor de MPmini waren Elisa en Melody van de partij, en deze hebben het echt super gedaan. Voor Melody was het haar eerste wedstrijd, en werd tijdens haar 600 meter door iedereen in de atletiekhal aangemoedigd. Voor Elisa was het haar tweede indoorwedstrijd en mede door het oefenen van het hoogspringen op het bed van papa en mama, behaalde ze op dit onderdeel een PR (0,75m).

Bij de MPC was alleen Jinthe van de partij en moet het opnemen tegen 42 andere dames van deze categorie. Na een mooie 600 meter en verspringen, behaalde Jinthe nog een PR op sprint (8,38sec) en een PR bij het hoogspringen (0,70m). Een super prestatie.

Ook bij de MPB was maar 1 afgevaardigde van NEA, Kirsten. Ook voor Kirsten was dit pas haar tweede indoor wedstrijd, maar ze was goed op dreef. Met 3 PR’s op zak ging ze naar huis. Haar PR voor kogelstoten heeft ze zelfs met meer dan een meter verbeterd (3,73m), hoe goed is dat dan??

 

Dan Laura en Brenda, de dames van de MPA1. Als eerste moesten ze beginnen om 10.00uur. Brenda behaalde op 3 onderdelen een PR en Laura pakte een PR op het hoogspringen en zat op 0,02 sec van een nieuwe PR op de 60m sprint.

De laatste dames van NEA zijn uit de MPA2, Charlotte en Luna. Charlotte stootte haar kogel tot wel 5,33m, een nieuwe PR, verbeterd met bijna een meter.  Maar ook met het verspringen verbeterde ze haar record, naar 3,56m. Ook Luna verbeterde haar verspring record met 0,02 meter, tot een afstand van 4,16, waarmee ze 4e werd op deze discipline van de 97 dames.

Maar niet alleen de dames van NEA hebben goed gepresteerd, ook de drie jongens hebben mooie prestaties neer gezet. Ivan en Thijmen kwamen uit voor de JPB. Thijmen was eerste van zijn sprint serie, en was hiermee 11 van de 42 op de sprint en eindigde als 22 van de 42 deelnemers bij de jongens B. Voor Ivan was deze wedstrijd een zware dobber, want hij was net twee weken ziek geweest en had dus niet veel kunnen trainen. Maar met een grote lach, zoals we dat van hem gewend zijn heeft hij zijn onderdelen afgewerkt.

De laatste atleet die ik even in het zonnetje wil zetten is Yarno van de JPA2. Ook de groep JPA2 was erg groot, zo’n 80 deelnemers. Met behulp van een PR op de sprint (9,68sec), is hij op een mooie 38ste plek geëindigd.

Al met al een top dag voor de leden van NEA, 14 PR’s op 1 dag op een top locatie. Hopelijk  zien we jullie volgend jaar weer terug in Apeldoorn, en wellicht nog meer afgevaardigde van NEA.

Prachtige foto's van onze NEA pupillen van Martin Dijkman

Nog meer foto's van Aldo Babucci

Uitslagen

Met dank aan Martin Dijkman voor het aanleveren van dit verslag. De PR's waarvan wordt uitgegaan, zijn gebaseerd op atletiek.nu. Dit kan afwijken van de exacte PR's, waarvan akte!