Zoals jullie van ons gewend zijn, weer een nieuwsbrief met een hoop weetjes:

 • Openingswedstrijd
 • Data zomercompetitie
 • Data overige wedstrijden
 • Paas training
 • PR klassement
 • Jury cursus
 • Spurd pas
 • Wokken
 • Pupillenweekend
 • 100 jarig NEA
 • Sportkleding gezocht
 • Laatste puntjes

Lees snel de gehele inhoud van de Nieuwsbrief

 

OPENINGSWEDSTRIJD
Maandag 28 maart (2e paasdag) vindt op onze eigen baan de openingswedstrijd plaats. Een wedstrijd welke NEA jaarlijks organiseert om het zomer wedstrijd seizoen in te luiden. Dit is een leuke “laagdrempelige” wedstrijd die ook voor de nieuwe leden een goede kijk geeft op atletiekwedstrijden. Opgeven bij ons aan de pupillen tafel tot uiterlijk 19 maart.

Maar ook deze wedstrijd kan niet zonder vrijwilligers! We zijn hard op zoek naar juryleden en mensen achter de bar. Vele handen maken licht werk! Opgeven kan via ledentaken.

DATA ZOMERCOMPETITIE
Zaterdag 16 april  1e competitiewedstrijd AV Zaanland in Zaandam.
Zaterdag 28 mei  2e competitiewedstrijd op onze eigen baan.
Zaterdag 02 juli  3e competitiewedstrijd SAV in Grootebroek.

Inschrijven voor de wedstrijden kan bij ons aan de pupillentafel. Om mee te doen met de finale op 17 september moet je minimaal 2 van de 3 wedstrijden meedoen. Probeer ook je mede ploeggenoten te mobiliseren want bij minimaal 4 deelnemers per groep kunnen jullie ook meedoen met de estafette.

DATA DIVERSE WEDSTRIJDEN
- Zaterdag 6 maart (indoor wedstrijd) Pupillen Apeldoorn, inschrijving gesloten.
- Zaterdag 12 maart (indoor wedstrijd) sportcentrum Ookmeer Amsterdam, opgeven tot 5 maart via de pupillentafel.
- Zaterdag 13 maart Munnikloop, NEA, opgeven ter plaatse.
- Zaterdag 19 maart Finale Crosscompetitie Wieringermeer, op uitnodiging. (uitslag op dit moment nog niet bekend)
- Zondag 20 maart Zandvoortrun circuit Zandvoort, opgeven via de website.
- Zaterdag 30 april Amsterdams Baan circuit Olympisch Stadion, informatie volgt nog.
- Donderdag 16 juni 44e Stadsverwarming Purmerend Purmerbosloop Purmerbos, opgeven ter plaatse.
- Zaterdag 18 juni CD Mini Bokaal Hoorn, opgeven via de pupillentafel.

PAASTRAINING 23 maart
Woensdag 23 maart is de paastraining, noteer deze alvast in de agenda.

PR KLASSEMENT
Opgeven voor het PR Klassement is van start gegaan. Opgeven kan bij Bianca Buis, aan de pupillentafel. Zij houdt van de opgegeven pupillen de persoonlijke records bij van het hele zomerseizoen. Degene met het beste PR aan het einde van het seizoen valt in de prijzen. Voor iedereen die mee doet, is er bij de uitreiking van het PR klassement een leuke attentie en een certificaat met de PR uitslagen erop vermeld. Kosten bedragen € 4, -. Graag contant betalen bij de pupillentafel.

Dit zal het laatste jaar zijn dat Bianca deze taak op zich neemt nadat zij dit jaren met veel enthousiasme heeft gedaan. Wij zoeken dan ook een enthousiaste opvolger zodat het PR klassement van onze pupillen volgend seizoen ook weer door zou kunnen gaan. Wie zou dit op zich willen en kunnen nemen? Als je wilt weten wat het precies inhoudt, kom dan even vragen aan de pupillencommissie. Er is dan rustig de tijd om het over te dragen. Uiteraard vallen deze uren ook onder de ledentaken.

JURYCURSUS VOLGEN
Zoals in de nieuwsbrief van januari al vermeld werd, start er binnenkort een jurycursus. Na het volgen van deze cursus mag je jureren bij wedstrijden. De cursusdagen zijn op zondag 6, 13 en 20 maart van 09.00 tot 13.00 uur. Ze worden gegeven door Willem Jan de Boer. Na deze drie ochtenden ontvang je een juryboekje en de aantekening jury algemeen van de Atletiek Unie. Ook ben je automatisch lid van de Atletiekunie. Alle kosten zijn voor rekening van NEA.

De eerstvolgende uitdaging zou dan onze openingswedstrijd zijn op maandag 28 maart. Want geen juryleden, ook geen wedstrijd. Dus we zijn heel hard op zoek naar jou!! Uiteraard vallen deze uren van jureren ook onder de ledentaken.
Heb je interesse laat het ons weten! En geef je op bij de pupillentafel.

SPURDPAS
Op woensdag 16 maart en vrijdag 18 maart starten weer de kinderen die kennismaken met atletiek via de Jeugdspurdpas. Zij trainen in een aparte groep met Marco en Jelle.

WOKKEN
Op zaterdag 2 april 2016 gaan we weer gezellig wokken met onze pupillen. De hoogte van de eigen bijdrage is 8 euro. De overige kosten zijn voor rekening van NEA. Aanvang is 17.00 uur en het duurt ongeveer tot 19.00 uur. Inmiddels hebben zich al veel pupillen opgegeven maar er zijn nog plaatsen vrij, dus geef je op! Opgeven en betalen kan aan de pupillentafel.

PUPILLENWEEKEND
De datum van ons pupillenweekend is bekend. 11 en 12 juni 2016! Zet dit weekend vast in de agenda. Altijd gezellig. Alle informatie hierover volgt nog in een latere nieuwsbrief.

100-Jarig bestaan NEA
Volgend jaar viert NEA het 100-jarig bestaan van de vereniging. Dit wordt dus groot feest, want we mogen hier zeker trots op zijn! De pupillencommissie is al druk bezig met het bedenken van een aantal activiteiten voor onze pupillen. Dat gaat een feestje worden! Zet alvast woensdag 17 mei en het weekend daarna in 2017 in je agenda!

Gevraagd oude loopschoenen en sportkleding
De pupillencommissie is gevraagd om een oproep te plaatsen voor Veron Lust. Al een tijdje wordt er onder andere bij NEA door de atleten oude loopschoenen en sportkleding ingezameld voor zijn stichting Samen Succes in Kenia. Maar ook zeer welkom zijn kinderhardloopschoenen en sportkleding. Mocht u nog iets over hebben, het maakt niet uit of het oud is, wilt u dit dan schenken aan deze stichting? Achter de bar bij NEA staat een doos waarin het neergelegd kan worden. Veron Lust of zijn atleten nemen dit weer mee naar Kenia. Alvast bedankt.

LAATSTE PUNTJES

 • Verzoekje, opgave voor wedstrijden alleen via de pupillencommissie en NIET rechtstreeks bij het wedstrijdsecretariaat of de organiserende vereniging. Tenzij anders in onze nieuwsbrief vermeld,
 • Mocht je verhinderd zijn voor een wedstrijd, dit graag melden bij de pup club. Dit voorkomt onnodig wachten.
 • Afmelden van een wedstrijd als de inschrijving al gesloten is, dan is het wedstrijdgeld gewoon verschuldigd. Graag hier rekening mee houden.
 • Het komt nog steeds voor dat er geen kantinebezetting tijdens de training is. Achter de bar hangt een schema waar u zich op aan kunt melden voor de kantine dienst. Goed voor de vrijwilligers uren! (de pupillencommissie schenkt geen koffie/thee voor ouders• Vergeet geen bidon mee te nemen naar de training!
 • Denk aan warme kleding bij koud weer, zoals muts, thermokleding en handschoenen. Bij alle weersomstandigheden gaan de trainingen namelijk gewoon door. Actuele informatie is altijd te vinden via de NEA website

Groetjes,

De pupillencommissie (mailto:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.),
Sandra, Bianca, Wendy, Aranea en Marianne – bemanning pupillentafel, opgave nieuwe leden, opgave wedstrijden, opgave wedstrijd stukjes voor op de site en in de krant e.d.
Bianca Buijs – PR Klassement (zomerseizoen)

Trainerscoördinatoren pupillen Marco, Nanda en Jelle Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.