63 NEA pups hadden zich ingeschreven voor de 1e competitiewedstrijd die op onze eigen baan werd georganiseerd, een thuiswedstrijd dus.
Het beloNEA mini'sofde een mooie zonnige dag te worden, dus dat was al een goed voorteken. Helaas waren er twee pupillen ziek, maar met 61 NEA pupillen waren we goed vertegenwoordigd op de baan. Ook deden er net als vorig jaar weer veel nieuwe pupillen mee en voor hen was het extra spannend, zo’n eerste wedstrijd. De pupillen moesten strijden tegen pupillen van ACW, AAC, Atos, AV'23 en Feniks.

Om 11.00 uur begon de wedstrijd, zoals gebruikelijk, met de estafettes. De JPA2 mochten het spits afbijten, waarna er nog 12 NEA teams volgden en de mini jongens als laatste het stokje over de finishlijn brachten. Hun eerste estafette was ook een feit.
Wat ook heel leuk was, was dat er wel 4 (!) meisjes pupillen C teams waren en ze met z’n zestienen op de baan klaar stonden, allemaal in 1 serie, ieder op z’n eigen plek in zijn eigen laan, voor hun estafette avontuur.
De rest van de dag werkte iedere pupil zijn/haar programma met veel enthousiasme af. Er werden weer heel veel persoonlijke records verbroken en je zag veel blije gezichten op de baan. Ook was er veel publiek in de vorm van papa’s, mama’s, opa’s, oma’s, broertjes, zusjes, ooms, tantes enz., die ook allemaal genoten van de prestaties en het mooie weer.
Het programma liep keurig op tijd, zodat de laatste MPB precies volgens het chronoloog om 16.15 uur startten. Tegen 16.30 uur was de prijsuitreiking en was de 1e competitiewedstrijd van 2011 ten einde gekomen. Het was weer een gezellig, zonnige en vooral sportieve dag. Tot de volgende keer in Beverwijk maar weer.
Rest me om ook nog even alle vrijwilligers van opbouwkrachten tot keukenpersoneel en van wedstrijdleidng en jury tot EHBO te bedanken voor de goede zorgen.

Uitslagen kun je terugvinden op onze eigen site en op de officiële site van de pupillencompetitie.