2e NEApupcomp 2014 - Damage control na estafetteAfgelopen zaterdag vond de 2e competitiewedstrijd voor de pupillen plaats op onze eigen baan. Onder schitterende weersomstandigheden streden ruim 300 pupillen om de prijzen en om persoonlijke records.

Veel medailles op zowel de meerkamp als de lange afstand en een bijna clubrecord waren de resultaten van een zeer lange, maar zonnige dag. De trainers waren weer enorm trots op jullie.

Mini pupillen (mede door Henri)

Bij de Mini pupillen deden er vier jongens mee, Mostafa, Rowan, Tim en Ivan. In de meerkamp verraste Mostafa door met een zeer goede meerkamp de eerste prijs te winnen. Opvallend was de 7,80s op de 40m waarmee hij de enige van het hele deelnemersveld was die onder de 8 seconden liep. Prijzen waren er ook voor Rowan (5e) en Tim (4e). Maar ook Ivan liet zien dat het steeds beter gaat. Bij de 600 meter loop kwam Rowan al heel snel ten val, en duurde het toch even voordat hij opgekrabbeld was. Ondanks de val, zette hij een behoorlijke sprint in, en kwam tot een hele mooie 2:50. Dat verdient wat mij betreft een groot compliment naar deze atleet. Verder hebben we genoten van uitstekende omstandigheden. 

Pupillen C

De meisjes waren we met vijf (Brenda, Jeslyn, Nienke, Sophie en Laura). De dames startten met de estafette, het was nog even wennen met het doorgeven van het stokje, maar de tijd van 33.77s mag er wezen. Deze groep heeft de afgelopen weken vast hard getraind op het balwerpen. Want in vergelijk met de vorige competitiewedstrijd deden de dames het alle vijf echt heel veel beter. Een individuele prijs voor Brenda (4e), maar ook als team zijn er nog volop kansen voor de finale. Brenda won ook nog eens de 600m.  

Bij de jongens hadden we drie atleten: Fawzi, Wessel en Mike. Fawzi was hier de beste in zowel de meerkamp als de 600m. Voor Wessel en Mike waren er keurige plaatsen in de middenmoot.

Pupillen B (door Hermen)

De B pupillen waren met 15 atleten en 3 estafetteteams (1 jongensteam en 2 meidenteams) goed vertegenwoordigd. De estafetteteams lieten zich van hun beste kant zien en werden allemaal 2e in de serie. Bij de meerkamp werden er door iedereen nieuwe PR’s behaald. Met topprestaties van Jelle (1e-3.80m) en Luna(1e-3.75m) bij het verspringen, Milan (1e-29.41) en Roxy (3e -14.41m) bij het balwerpen en Luna(1e- 6.70s) en Jelle(2e-7.07s) op de 40m sprint. Dit resulteerde in een geweldig eindklassement waarbij Jelle 1e en Milan en Luna 2e zijn geworden. Ondanks de lange dag kwam iedereen ook weer gemotiveerd aan de start van de 1000m. En werden er medailles gehaald door Enzo, Milan, Jelle , Bas, Ileana en Luna. 

A1 pupillen

Mirco was vandaag de enige NEA atleet bij de JPA-1, maar verdedigde de NEA kleuren in stijl. Op zijn favoriete onderdeel hoogspringen, haalde hij als enig de 1.20m, ook bij bal en sprint presteerde hij in de top, waardoor hij na afloop op het hoogste podium mocht klimmen. Bij de meisjes deden Romy, Arwen en Samira mee, ook voor hen stond het hoogspringen en balwerpen op het programma. De meiden deden het alledrie prima, maar helaas geen prijzen in dit grote deelnemersveld.

A2 pupillen (door Hans)

Tijdens de 2e pupillenwedstrijd zijn er door de A2 weer een flink aantal PR’s verbeterd. De jongens scoorden een mooie 37.33 op de estafette. Helaas waren er net te weinig deelnemers voor een 2e estafetteteam. De meisjes begonnen wat stroef met zowel team 1 als team 2 een foute wissel en dus overlopen. Team 3 wist wel in 1 keer foutloos een 41.21 neer te zetten. In de herkansing werd er door team 1 op zeker gelopen, wat resulteerde in 37,65. Team 2 volgde op korte afstand met 38.10.

Bij het verspringen wisten alle jongens de 3m barriëre te doorbreken. Thomas en Collin kwamen zelfs tot 4.10 en 4.47m. Bij de meisjes zijn ook Thyra en Rosalie er in geslaagd overn de 4m te springen. Ook met de kogel werden er veel PR’s gestoten. Helaas kon Collin zijn prestatie uit Amstelveen niet herhalen, maar een 7+ stoot bracht hem toch tot een mooie 2e plaats in de meerkamp. Bij de meisjes wisten Thyra en Julia ook de 7 meter ruim te passeren, een prestatie waarmee Thyra de meerkamp op haar naam schreef.

De afsluitende 1000m werd een overwinning voor Eline die nu voor de derde keer heel dichtbij het clubrecord kwam: 3,27.39 (clubrcord is 3.27.00). Door een aantal ouders aan de kant werd er onder de 3.27 geklokt maar helaas was de electronische tijdswaarneming onverbiddelijk. De volgende wedstrijd ga je het halen!

Opvallend was dat er bij de A2 enkele competitie debutanten waren. Wellicht dat we op de volgende competitiewedstrijd (wederom bij Nea) 2 jongensteams en 4 meisjesteams kunnen inzetten bij de estafette. Allemaal gefeliciteerd met jullie prestaties en ik hoop dat jullie allemaal weer meedoen met de komende competitiewedstrijd op 15 juni.

Geef je allemaal weer op bij de pupillentafel voor de derde competitiewedstrijd op zondag 15 juni, wederom op onze eigen baan.

Uitslagen

Foto's