NEA pupillenweekend 2012Woensdagavond 30 mei, 'zullen we het pupillenweekend wel of niet houden?' Aangezien de weerberichten met het uur aan het veranderen waren en de vooruitzichten redelijk waren hebben we besloten het door te laten gaan....joepie!

Afgelopen weekend was het zover, blauwe lucht, wel wat wolkjes maar....ook zon! Iedereen had wel rekening gehouden met een koude nacht maar met het mooie weer dat we uiteindelijk hebben gehad..... Nee, daar waren we niet op voorbereid, zo duidelijk was dat te zien aan alle zonverbrande smoeltjes zowel van de kids als van de begeleiders!

Wat een geweldige dag! We waren begonnen rond half 1 met het opzetten van de tentjes om daarna te beginnen aan de 6 kamp die we hadden uitgezet. In totaal deden er rond de 70 kids mee. Elk onderdeel duurde ongeveer 30 min. Voor sommige begeleiders was dat wel eens buffelen om de kids "erbij" te houden maar iedereen was dolenthousiast, met een heerlijk beker vers fruit en een lekkere kaasstengel tussendoor konden we de 6 kamp weer vervolgen. Iedereen genoot en zo ook de pupillencommissie voor het feit dat we het door hadden laten gaan na lang wachten omdat het vorig jaar niet doorging. Natuurlijk allemaal op de foto met een mooie herinneringsmedaille en toen.......ETEN!!!! Ongeveer 14 kg frites, 90 frikandellen, 6 komkommers, 2 kg tomaten, 1,5 kg wortel en de nodige sauzen later had iedereen zijn/haar buikje rond gegeten. Natuurlijk mocht "het" ijsje niet ontbreken. Vanwege de warmte bleven alle kids buiten spelen en rond 20.00 werden de kids die niet bleven slapen opgehaald, met een leuk kadootje als aandenken.

De ongeveer 50 kids die nu over waren gingen een heerlijke avond tegemoet, met veel lol, zon, chips, limonade en muziek. Rond 22.00 begonnen we de kids erop te wijzen dat het richting bedtijd kwam....?!?!?!?!?! Dacht het niet! Om een lang verhaal kort te maken, na behoorlijk wat wandelingen van vooral de dames naar het toilet in de kantine, tot aan de spelletjes en feestjes in de tentjes, duurde het tot bij half 2 dat het ( bijna) stil was..... De begeleiders, Michelle, Sandra, Marita, en ik zouden gaan slapen in de kantine en Jelle en Martijn lagen in een tentje tussen de kids op het terrein. De kids hebben ons "verplicht" wakker gehouden tot een uur of 2 en daarna zijn de begeleiders gaan slapen...... Proberen althans, de dames in de kantine hadden de grootste lol en beleefden onderhand een flashback van hun eigen kampervaringen....hilarisch! We hebben zeggen en schrijven tussen 3 en 5 geen kids naar de wc gehad, maar vanaf 5 uur begon menig kind wakker te worden in........de stromende regen.....!!! Dat was een voordeel voor de begeleiders, de kids bleven aardig lang in hun tent.

Om half 9 zaten we allemaal aan de ontbijttafel en om al die verbrande, moeie smoeltjes te zien, zorgde ervoor dat wij onze vermoeidheid niet voelde! om 11 uur werden alle kids opgehaald en iedereen was laaiend enthousiast over het weekend. Meiden, jongens, wij als begeleiders vonden het TOP, en we gaan alweer plannen maken voor het volgende pupillenweekend!  

 Ook wil ik alle personen bedanken die dit weekend hebben meegeholpen met alles. Verder speciaal Michelle, Sandra, Marita, Jelle en Martijn voor het "doorkomen" van de nacht!  

Lieve maar moeie groetjes,

Irene

 

Ga mee als NEA supporter naar het NK atletiek 2012