Tijdens het NK Atletiek voor Junioren bij PEC-1910 Zwolle (25-27 juni) zijn er door NEA-atleten mooie prestaties geleverd.

Op de eerste dag van het NK vrijdagavond jl. heeft Lisanne Schol, uitkomend voor het Amsterdamse Phanos, maar lid van NEA, met speerwerpen haar kwalificatie voor deelname aan het WK Junioren in Moncton Canada nog eens dik onderstreept.

 

Na een moeizame speerworp begin wist zij haar reeks goed op te bouwen en te eindigen met een nieuw PR van 53.07 meter, 1.64 meter verder dan tijdens de competitiewedstsrijd waarmee zij zich kwalificeerde met 51.43 meter. Goed voor goud bij de meisjes A-junioren en haar eerste Nederlandse Kampioenschap, bijna 9 meter verder dan nummer twee.

Zaterdag was goed voor tweemaal zilver voor NEA-Volharding. Bren Meijer sprong zich bij de jongens-B naar een fraaie tweede plaats bij het hinkstapspringen met 12.85 meter. Robin Bak wist zijn speer naar een mooie 60.63 meter te werpen, waarmee hij ook zilver greep.

Op de laatste dag wisten drie NEA-atleten brons te veroveren. Marije Wever haalde een flink stuk van haar PR op de 400 meter bij de meisjes-B. Zaterdag In de serie verbeterde zij zich al tot 57.98 seconden (was 58.09 sec), maar zondag stopte de klok al op 56.83 sec. Haar zuster, Lisanne Wever wist bij de meisjes-A op de 1500 meter ook de derde plaats te veroveren met een tijd van 4.36.65 min.

Rowan Smal sprong bij het Polsstokhoog Jongens-A over 3.96 meter, een nieuw PR en ook hij mocht naar het podium voor de bronzen plak.