Op 25 juni werden de gebiedsfinales gehouden.

In Santpoort-Noord (bij Suomi) was het regenachtig en daardoor voelde het koud aan. Geen lekkere dag voor een atletiekwedstrijd. Het was dan ook erg druk in de kantine.

de trainer

 

 

 

 

De meiden gingen enthousiast van start met de estafette. De wissel tussen Noor en Nienke ging beroerd (ze hadden blijkbaar nog iets met elkaar te bespreken) en daardoor een wat tegenvallende 6e tijd (42,83s). Noor verbaasde vervolgens iedereen, maar vooral zichzelf, met een mooie tijd op de horden (13,47) en dat zonder noemenswaardige training. Ook het verspringen ging erg goed bij Noor (4,71).
Laqisha gooide de speer ruim over de 26m, maar was niet helemaal tevreden. De kogel voorbij de 10m stoten ging net niet, maar wel mooi tweede bij het stoten.
Mariska sprong weer over de 1,50m (en eerste) en wat scheelde het weinig voor de 1.55 (met de kuiten de lat geraakt).
Lotte kon geen snellere tijd neerzetten op de 1000m (3.43,37), maar liep deze wel uit ondanks de weer opspelende hielblessure.
Heleen liep weer een prima 1000m (volgens mij net een PR) en verbaasde mij, maar vooral haar vader met een prachtige sprint, waarmee ze haar serie won (12,22).
Nienke moest tussen het discus werpen door haar sprint doen en werd 5e (11,01) en de discus landde bijna op 18m.

Door al deze resultaten zijn onze meiden 3e in de poule geworden met 4587 punten. Genoeg voor de finale. Voorafgaand aan de gebiedsfinale stonden zij op de 16e plek landelijk. Na afloop staan ze op de 9e plek. De ploeg is met stip de top 10 binnen komen. Op 10 september is de finale in Apeldoorn.