Amsterdam, 3 sept. 2017 - Een week na de Medailles voor NEA op de C-Spelen hebben ook de D-Junioren het nodige ere-metaal in de wacht gesleept tijdens de nationale D-Spelen in het Olympisch stadion.

Met zeven deelnemers, vier jonges en drie meisjes, was NEA ruim vertegenwoordigd en wist Luna Meijer goud te veroveren op de 150 meter, terwijl Alyshia Kavehercy twee keer zilver binnen sleepte op de 60 meter en op kogelstoten.

Om 11 uur mocht Mika van der Meijden als eerste aan de slag bij het speerwerpen. Mika had afgelopen jaar al een worp gedaan van ruim 35 meter en had daarmee theoretisch de vijfde plaats. Helaas zat het vandaag wat minder mee, maar de uiteindelijk 11e plaats van Nederland is niet niks.

Joey Veen en Yarno Dijkman probeerden het op de 80 meter en eindigden beiden makkelijk onder de 12 seconden, waarmee Joey zich plaatste voor de halve finale. Later op de dag kwamen ze beiden ook nog in actie bij het verspringen, waar de sprong van Joey een knappe 17 plek opleverde: 3,99m wat waarschijnlijk ook een PR is.

Op de langere afstanden waren Arwen de Wit en Ties Arensman present. Ties liep  de 1000 meter steeple chase waar hij als 10e eindigde. De steeple voor D-junioren is nog zonder waterbak, maar zware houten balken maakten al best wat indruk.
Arwen liep een 1000 meter en deed ook nog mee bij het verspringen. De 1000 ging het best, hoewel nog geen PR: 3,38.67m.

De beste resultaten dus zoals gezegd op de sprints van Luna en Alyshia en het kogelstoten van Alyshia.

Luna in de finale van de 150m op de D spelen 2107
Alyshia snelt naar een 2e plek in de finale van de 60m op de D spelen 2017

 

Uitslagen