Een prachtige dag voor een finale! Een mooi parcours, maar de paden waren zo smal dat de start heel belangrijk was. Inhalen was op de smalle paden bijna onmogelijk, dus rustig starten kon niet, meteen volle bak.

Angelo (JJC) mocht als eerste, vorige week ziek geweest, dus het was even afwachten hoe het zou gaan. De start ging goed en hij liep goed voorin. Helaas kwam hij toch wat tekort en lukte het niet om bij een groepje te blijven. Een 17e plaats in een sterk veld.

Bij de MJC liep Eline mee, ook zij niet helemaal fit afgelopen week. Een redelijke start maar ze keek wat moeilijk. Het tempo van haar grote concurrente Fee kon ze net niet bijhouden. Uiteindelijk 4e, ze baalde er zelf wel een beetje van, net niet het podium, maar prijzen voor de eerste 5, dus wel een mooie prijs erbij.

 

Ties liep bij de JJD2, hij vond het een vervelend parcours, vooral de grindpaden liepen niet lekker en dat opspattende grind was ook heel erg naar. Het ging dus niet helemaal zoals hij verwacht had, maar de supporters zijn natuurlijk hartstikke tevreden met een 41ste plaats.

MJD2 Arwen was daarna aan de beurt, een grote groep die al snel klaar stond, het was dus moeilijk een goede plek te vinden. Bij de start liep ze al wat achter en op de smalle paden was inhalen bijna niet te doen. Zoals ze zelf zei: inlopen ging sneller. Enorm balen, vooral omdat er zoveel meer in zat dan een 32e plek. Maar duidelijk was wel dat een goede startplek en snelle start heel belangrijk waren.

Charlotte MJD1 had zich wel voor de finale geplaatst, maar zit met haar arm in het gips en kan daarom niet meedoen.

Na de junioren waren de pupillen aan de beurt, lees hier hun verslag!

FOTO'S

UITSLAGEN