Zaterdag 15 januari stond de leukste cross van de competitie op het programma, bij Camping Bakkum georganiseerd door av Castricum, lekker door het bos crossen met heuvels en verschillende ondergronden. En vooral ook voor de toeschouwers erg leuk omdat je de atleten meerdere keren voorbij ziet komen.

Warm aangekleed op pad, want volgens buienradar zouden er in het begin nog wat winterse buien over kunnen komen.

Als eerste waren de junioren aan de beurt. Angelo en Timothy als eerste Nea-atleten, en is deze wedstrijd nou wel of niet belangrijk? Een goede start voor Angelo, hij liep steeds op een 2e/3e plaats en met ingaan van de laatste ronde kwam hij op een stevige 2e plek te liggen, maar na een heuvel in het laatste deel werd hij toch nog door een concurrent ingehaald, maar sterk gelopen en een verdiende 3e plaats. En aan deze uitslag te zien, is deze wedstrijd toch wel belangrijk! Timothy liep zijn eigen tempo en hield het goed vol tot het einde.

Toen waren Eline en Mellani aan de beurt. Eline met blote buik Brrrrrr, die startte hard en liep meteen op kop. Een kopgroep van 3, maar de concurrenten wilde de kop niet overnemen, dus de eerste ronde ging nog in een relatief rustig tempo. Pas aan het einde van de 2e ronde versnelde Eline en bleef alleen haar grote concurrente Fee over, maar 200m voor het einde nam Fee de kop over, maar Eline had ook nog een eindsprint in de benen en ze finishte gelijk, samen eerste? Mellani voelde zich de afgelopen week al niet lekker en is na de eerste ronde uitgestapt.

Ties was vorige wedstrijd 5e en wilde nu weer zo'n goede klassering. Helaas was de concurrentie dit keer wat sterker, een 5e plaats zat er niet in, maar wel 6e, dus toch heel goed gelopen.

Toen was Yarno aan de beurt, ook hier een grote groep, helaas kon hij het tempo de 2e ronde niet meer bijhouden en verloor hij de aansluiting bij een groepje. Arwen had nog wat last van spierpijn van de gymles van afgelopen week, maar die liep ook een hele goede wedstrijd, vorige wedstrijd liep ze nog in de middenmoot, deze wedstrijd zat ze netjes voorin de groep op de 6e plaats, ze was nog nooit zo goed geƫindigd (en dat na pas 2 MILA-trainigen) Als laatste junior was Charlotte aan de beurt, in een sterk veld liep ze naar een mooie 11e plaats. Hopelijk doen er de volgende keer wat meer junioren mee, we hebben er zoveel bij Nea en maar 8 die aan de cross meedoen???

Lees hier voor het pupillenverslag.